Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. December 01. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Elutasítják a homoszexualitás elfogadását a hongkongiak

Elutasítják a homoszexualitás elfogadását a hongkongiak

Friss felmérés eredményei szerint a hongkongiak makacsul ragaszkodnak a tradicionális erkölcseikhez. Tízből több mint heten társadalmilag elfoghatatlannak tartják a homoszexualitást.

Az állami támogatással működő Women's Commission megbízásából készült felmérés szerint társadalmilag mélyen gyökeredző okai lehetnek, hogy a hongkongi melegek kénytelenek valós identitásukat még családjuk elől is eltitkolni. A felmérés szerint a helyiek többsége deviánsnak tartja a hagyományos férfi-nő párkapcsolattól eltérő szexuális orientációt. A megkérdezettek 72,4 százaléka gondolja úgy, hogy a homoszexualitást társadalmilag elfogadhatatlan. A több mint háromezer válaszadó közül csak a férfiak 8,5, a nők 13,7 százaléka nem ellenzi a melegkapcsolatokat.

Bár a fiatalabb generációk rendszerint liberálisabb elveket vallanak, a 18 és 34 év közötti hongkongi fiatalok körében mégis elutasítja a többség (65%) az egynemű párok kapcsolatát. A korcsoportban a fiatal nőknek csak 22,6 százaléka, a férfiak 11,8 százaléka áll pozitív attitűddel a kérdéshez.

A kutatás a férfi-nő kapcsolatokra vonatkozóan is érdekes megállapítást tesz. Míg ugyanis a válaszadók 80 százaléka gondolja úgy, hogy a családi kasszához mindkét nemnek hozzá kell járulni, addig kevesebb, mint 50 százalék véli úgy, hogy a férfiaknak a jelenleginél nagyobb részt kellene vállalni a házimunkában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent