Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 11. 13:36, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Elütött egy kerékpárost, majd elhajtott - fotókkal, videóval

Elütött egy kerékpárost, majd elhajtott - fotókkal, videóval

A Győri Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 34 éves császári lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. április 10-én 6 óra 13 perckor egy cseh hatósági jelzésű személygépjármű közlekedett Győrben a Fehérvári út - Ipar utca körgeometriás csomópontban, a Szigethy Attila út felől a Fehérvári felüljáró irányába. Haladása során a Fehérvári út kihajtójánál - figyelmen kívül hagyva a közúti fényjelző készülék piros jelzését - továbbhajtott és a két forgalmi sáv között kihaladva járműve elejével nekiütközött egy kerékpárosnak, aki a zöld jelzésen, az úton keresztben kívánt átmenni. A kerékpáros az ütközés következtében a jármű tetejére felvágódott, majd onnan az úttestre zuhant. Az autó sofőrje segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta.

A Győri Rendőrkapitányság Balesethelyszínelő Alosztály járőrei a helyszínen rövid idő alatt beazonosították a balesetet okozó gépjárművet. A megyei rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja - a balesettel kapcsolatban - értesítette a szomszédos megyék ügyeleteit. Ennek eredményeképpen a Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén a járőrök 7 óra 29 perckor ellenőrizték a keresett gépjárművet és annak sofőrjét. A rendőrök az autót vezető M. G. 34 éves császári lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A férfival szemben ittas állapotban történt gépjárművezetés gyanúja miatt a Kisbéri Rendőrkapitányság indít eljárást.

A férfit a helyszínen elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ellene segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.