Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2011. December 05. 07:31, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette a kétharmadot Putyin pártja

Elvesztette abszolút többségét az orosz parlament alsóházában Vlagyimir Putyin pártja: az Egységes Oroszország (JR) így is az élen végzett, a voksok 48,2 százalékával.

Második helyen pedig az orosz kommunisták futhatnak be. Jelentések szerint több ezer választási visszaélés is történhetett az orosz szavazókörzetekben.

Az orosz kormánypárt jelentős népszerűségvesztést könyvelhet el, hiszen még a pesszimista elemzői jóslatok szerint is 60 százalékos szavazati arányra számíthattak; további csapást jelenthet a JR-re, hogy elveszítette kétharmados szavazati többségét az Állami Dumában. Az Egységes Oroszországot az ellenzéki kommunisták követték – ők a voksok 19,8 százalékát kapták meg – az Igazságos Oroszországra 12,8 százaléknyi, a Liberális Demokrata Pártra pedig 11,42 százaléknyi szavazat érkezett. Nem kerülhet be viszont az orosz parlamentbe az Alma Párt, mivel nem érte el a 7 százalékos küszöböt – tudatta az Index.

A választások tisztaságát figyelő független orosz Golos szervezet szerint ugyanakkor több ezer választási visszaélés is történhetett – a honlapjukra például 4700 panasz érkezett be ezzel kapcsolatban, többségük az Egységes Oroszország Párt ellen. A Golost ráadásul a moszkvai bíróság is megbüntette, amiért oldalukon választási adatokat tettek közzé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Navalnij - Több mint 65 ezren támogatják a hágai orosz nagykövetségnek helyt adó utca elnevezését Alekszej Navalnijról

A hágai orosz nagykövetségnek otthont adó utcát nevezzék el Alekszej Navalnijról, sarkvidéki börtönében a múlt héten tisztázatlan körülmények közt elhunyt orosz ellenzéki politikusról

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő