Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2013. Március 30. 09:43, szombat | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Embercsempész szállította a határsértőket

Embercsempész szállította a határsértőket

Egy embercsempészt és öt határsértőt állítottak elő március 29-én a mosonmagyaróvári határrendészek. Érvényes úti okmányok nélkül próbáltak Nyugat-Európába jutni.

Egy román férfi által vezetett osztrák rendszámú Opel Vectra személygépkocsit állítottak meg március 29-én a mosonmagyaróvári határrendészek az M1 autópálya 172 km szelvényében.


A járműben utazó két szír és két algériai állampolgár sem személyazonosságát, sem jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudta.


Minthogy azaz algériai férfi sem, akit a járőrök a Kálmán Imre nemzetközi gyorsvonatról szállították le a hegyeshalmi vasútállomáson a késő éjszakai órákban. Kiderült, hogy a békéscsabai befogadó állomás lakója, onnan szökött meg és érvényes úti okmányok nélkül akart Ausztriába jutni.


A gépkocsit vezető 52 éves férfival szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg az öt határsértő ellen tiltott határátlépés kísérletet miatt indított szabálysértési eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.

2024. Február 22. 08:12, csütörtök | Helyi

Filmbe illő autó üldözés volt Győrben – Videóval

Akciófilmbe illő jelenetnek lehettek tanúi nyáron a győriek: egy drog hatása alatt álló férfit csak hosszas üldözés után sikerült elkapni a rendőröknek. Videóval!

2024. Február 22. 07:15, csütörtök | Helyi

Ismét a bérekről tárgyaltak a győri Audiban

Február 19-én ismét egy asztalhoz ültek az Audi Hungaria és az autógyár szakszervezetének képviselői.

2024. Február 21. 09:13, szerda | Helyi

Amikor a robotika szak hasznosul a mezőgazdaságban

A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának tudóscsoportja fejlesztette ki azt a kisméretű mezőgazdasági robotot, amely mesterséges intelligencia alkalmazásával új szintre emeli a mezőgazdasági munkálatokat.