Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 30. 09:43, szombat | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Embercsempész szállította a határsértőket

Embercsempész szállította a határsértőket

Egy embercsempészt és öt határsértőt állítottak elő március 29-én a mosonmagyaróvári határrendészek. Érvényes úti okmányok nélkül próbáltak Nyugat-Európába jutni.

Egy román férfi által vezetett osztrák rendszámú Opel Vectra személygépkocsit állítottak meg március 29-én a mosonmagyaróvári határrendészek az M1 autópálya 172 km szelvényében.


A járműben utazó két szír és két algériai állampolgár sem személyazonosságát, sem jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudta.


Minthogy azaz algériai férfi sem, akit a járőrök a Kálmán Imre nemzetközi gyorsvonatról szállították le a hegyeshalmi vasútállomáson a késő éjszakai órákban. Kiderült, hogy a békéscsabai befogadó állomás lakója, onnan szökött meg és érvényes úti okmányok nélkül akart Ausztriába jutni.


A gépkocsit vezető 52 éves férfival szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg az öt határsértő ellen tiltott határátlépés kísérletet miatt indított szabálysértési eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?