Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2016. Január 20. 08:01, szerda | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti:

Embercsempészekkel együttműködő román bűnszövetkezetet lepleztek le

Embercsempészekkel együttműködő román bűnszövetkezetet lepleztek le

Török embercsempészekkel együttműködő bűnszövetkezetet lepleztek le az erdélyi Beszterce-Naszód megyében - közölte kedden a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A vádhatóság közleménye szerint a banda tagjai megtévesztő ígéretekkel román állampolgárságú gépjárművezetőket szerveztek be törökországi "munkára", majd amikor áldozataik már a helyszínen voltak, életveszélyes fenyegetéssel arra kényszerítették őket, hogy szíriai menekülteket fuvarozzanak egy török embercsempészbanda számára Izmir városából Törökország nyugati határára.

Később a szíriai menekülteket illegálisan az Európai Unió belsejébe juttatták Görögország, Macedónia, Szerbia érintésével, Magyarországon vagy Románián keresztül - közölte a DIICOT, amely a bűnszövetkezet kilenc tagját őrizetbe vette a kedd hajnali házkutatások után.

A Digi 24 hírtelevízió tudósítója ügyészségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a román banda gyakorlatilag "eladott" két besztercei kamionsofőrt a török embercsempészeknek. A gépkocsivezetők tavaly nyáron egy hét alatt több mint nyolcszáz menekültet juttattak el az ország belsejéből a nyugati határig.

A hírcsatorna tudósítása szerint a szíriaiakat negyven-, illetve hatvanfős csoportokban, zárt teherautóban, megállás nélkül szállították a nyári hőségben a tengerpartra, ahol a csempészek a helyi boltból vásárolt gumicsónakokba ültették őket, hogy az Égei-tengeren keresztül Görögországba jussanak.

A két kamionsofőr azt állította, hogy a besztercei banda családtagjaikat túszul ejtve kényszerítette őket együttműködésre a török embercsempészekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.