Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 02. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Embercsempészés miatt kell felelniük

Embercsempészés miatt kell felelniük

A Gy-M-S Megyei rendőrök kitereléses gépjármű ellenőrzést tartottak az M1-es autópálya megyei szakaszán, melynek során két férfit fogtak el embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály beosztottjai 2016. március 31-én 18 óra 45 perckor - kitereléses ellenőrzés keretében - igazoltatták egy személygépjármű sofőrjét és utasait az M1-es autópálya jobb pályatest 158. kilométerszelvényében. A gépkocsit vezető A. Gábor 44 éves budapesti lakos négy afgán állampolgárt szállított utasként. Az ellenőrzéskor a járőrök megállapították, hogy a külföldiek nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az intézkedők a gépjármű vezetőjét és az utasokat is a helyszínen elfogták és további elszámoltatásra a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Határrendészeti Osztály járőrei az ellenőrzéskor - 18 óra 50 perckor - egy másik személygépjárműben igazoltatták L. Emil 44 éves budapesti sofőrt is, akinek az autójában négy afgán állampolgár utazott. A nyomozók megállapították, hogy a külföldi személyek nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, ezért mind a gépjármű vezetőjét, mind pedig az utasokat a helyszínen elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a két magyar sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését. A két gépkocsiban utazó nyolc afgán állampolgárral szemben tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 08:14, szombat | Helyi

Keményet lépett a püspökség: Benkovich Ferenc nem misézhet az eddigi szolgálati helyén

„A hívők nyugalma és az Egyház békéjének érdekében a nyugállományba vonult Benkovich Ferenc egykori plébánost a Győri Egyházmegye

2024. Augusztus 03. 07:09, szombat | Helyi

Koronavírus: Győrben emelkedés figyelhető meg a szennyvízben

Az előző héthez képest változatlan a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Öt nagyvárosban azonban emelkedést mértek.

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.