Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Február 22. 14:20, péntek | Belföld

Emberi mulasztás történt az egészségügyben

Emberi mulasztás történt az egészségügyben

Az első vizsgálatok alapján emberi mulasztás miatt érkezett későn az ellátás ahhoz a fiatalemberhez, aki a Nyugati pályaudvarnál lett rosszul kedden – mondta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

Győrfi Pál emlékeztetett: kedden bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz, hogy egy fiatalember rosszul lett. Később újabb hívást kaptak, miszerint a férfi állapota javult. Ezután ismét bejelentést kaptak a mentők arról, hogy az érintett újra rosszul van.

"A mentőszolgálat ezután elsősegélynyújtókat irányított a beteghez, hogy megkezdjék az újraélesztést a mentő kiérkezéséig" – mondta.

"A mentő a beteget a szükséges beavatkozások után kritikus állapotban kórházba szállította" – tette hozzá Győrfi Pál.

A szóvivő közölte: az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója már kedden minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el. Az első vizsgálat szerint a riasztás pillanatában volt olyan szabad mentőautó, amely a beteget gyorsabban elérhette volna, mint a helyszínre irányított egység, mégsem riasztották.

A hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető hibázott, ezért őket a belső vizsgálat lezárulásáig az OMSZ főigazgatója felmentette a munkavégzés alól. Az OMSZ megteszi a szükséges lépéseket, hogy hasonló mentésirányítói hiba ne fordulhasson elő – mondta Győrfi Pál.

Azt azonban nem árulták már el, hogy kedd óta változott-e a fiatalember állapota.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.