Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 14. 06:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt vett őrizetbe három embert a rendőrség

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt vett őrizetbe három embert a rendőrség

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt vett őrizetbe a rendőrség három embert, aki prostituáltként dolgoztatott lányokat több megyében

- közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon. Azt írták, a megalapozott gyanú szerint egy 26 éves nő és egy 20 éves férfi fiatal lányokat utaztattak, és Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megyében prostituáltként dolgoztatták őket, emellett az egyik nőt hónapokon keresztül mindszenti lakásukban tartották fogva.

Hozzátették: a gyanúsított nő egy szintén mindszenti 34 éves férfival is közreműködött egy nő futtatásában, akit rendszeresen fenyegettek, előfordult, hogy bántalmazták is.

A prostitúcióval megkeresett jövedelmet részben vagy teljes egészében elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket - írta a rendőrség.

A rendőrség a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt péntek délelőtt több helyszínen, egyszerre fogta el a gyanúsítottakat, majd a házkutatásokon a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat foglalt le - tették hozzá.

A rendőrség a három gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.