Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Január 25. 21:36, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Emberölés miatt ítéltek el egy édesanyjáról nem gondoskodó férfit

Emberölés miatt ítéltek el egy édesanyjáról nem gondoskodó férfit

Emberölés miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék egy miskolci férfit, aki nem gondoskodott idős, magatehetetlen édesanyjáról, ezért az asszony otthonában, magára hagyottan elhunyt

- közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön. A tájékoztatás szerint a férfi évek óta egy lakásban élt Miskolcon édesanyjával, akinél 2006-ban jelentkeztek először az agysorvadás tünetei. A vádlott észlelte, hogy anyja egyre rosszabb egészségi állapotban van, azonban nem vitte orvoshoz, és korábban szedett gyógyszereit sem íratta fel.

Az asszony a halálát megelőző két hónapban az ágyból nem kelt fel, orvost továbbra sem hívott hozzá a fia. A nő mozgásképtelenné vált, önállóan nem volt képes enni és inni sem, ennek ellenére fia több napra magára hagyta, amikor visszatért a lakásba édesanyját holtan találta.

A bíróság kimondta: a vádlottnak kötelessége lett volna édesanyjáról gondoskodni, hozzá orvost hívni, azonban ezt elmulasztotta, halála megfelelő gondozással, ápolással, táplálással elodázható lett volna.

A törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Címkék: emberölés, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata