Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2014. Október 16. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Emmi: harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

Emmi: harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

A magyar gazdaság és társadalom fejlődésének jövője azon múlik, hogy a most felnövekvő gyerekek mennyire lesznek boldogak, tájékozottak, egészségesek – hangsúlyozta Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára a Média a Családért Alapítvány és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének közös konferenciáján kedden.

Fűrész Tünde megnyitó beszédében emlékeztetett, a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság a kormányalakítást követően, idén jött létre azzal a céllal, hogy kormányzati eszközökkel támogassa a családokat. Hangsúlyozta, a gyermekek a fiatalok jóléte és jól léte nem választható el a családok jólététől és jóllététől. Kiemelte, harmonikusan működő családok nélkül nincs jól működő társadalom – ez az alapvetés pedig a családvédelmi sarkalatos törvényben is le van fektetve. Az állam mellett ugyanakkor nagy szerep hárul az egyházakra, a gazdasági élet szereplőire és a médiára is – tette hozzá.

A helyettes államtitkár közölte, a gyerekek lelki állapota tükrözi, mennyire működik jól egy társadalom. A magyar gazdaság és társadalom fejlődésének jövője azon múlik, hogy a most felnövekvő gyerekek mennyire lesznek boldogak, tájékozottak, egészségesek. Az államtitkárság célja ezért, hogy a közszemlélet és közgondolkodás családbarát irányba mozduljon, és ebből a szempontból is kiemelkedő jelentőségű a mostani konferencia – emelte ki Fűrész Tünde.

Kiss-Rigó László, Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke a fiatalokat érő kihívásokról beszélt. Mint fogalmazott, „a mi többletünk a nevelés és az értékrend, mivel az immunitás biztosítása előre a legjobb megelőzés”.

Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense plenáris előadásában a médiában megjelenő gyerekképről beszélt. Felhívta a figyelmet, hogy a médiában rendkívül alulreprezentáltak a fiatalok. Az ábrázolások 71 százalékában pedig negatívan, problémaként mutatják be a gyerekeket. Hangsúlyozta, miközben a családok számára egyre értékesebb a gyermek, a médiában évek óta nem változik a státuszuk.

A Vonzások és választások – Gyerekkor és felnőttkor határán című konferencián a szakemberek és érdeklődők szekcióbeszélgetéseken járták körbe a fiatalokat érintő problémákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.