Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

Ennyibe kerül a szemműtét

A konkrét árak mindenkinek fontosak, aki komolyan elgondolkodik a beavatkozáson, hiszen egy lézeres szemműtét nem a legolcsóbb dolgok közé tartozik. Ha az ár számodra is a legfontosabb tényező, amikor lézeres látásjavító klinikát választasz, akkor érdemes körülnézned egy ár összehasonlító oldalon. Magyarországon viszonylag sok helyen kínálják ezt a szemészeti beavatkozást, de ahogy a blogon is olvashatod, nem csak az ár a fontos. Ha szeretnél megválni az évek óta hordott szemüvegtől akkor azt javasoljuk, hogy egyéb tényezőket is vegyél figyelembe.

Ilyen például, hogy milyen orvosok dolgoznak az adott intézményben. Elérhető-e róluk bármilyen információ a weboldalon. Hiszen amikor a lézeres beavatkozás mellett döntünk az is fontos, hogy a vizsgálatokat és a műtétet végző orvos mennyire tapasztalt, jól képzett. Maga a műtét nem több, mint 10 perc, viszont az műszeres vizsgálatok és az orvossal töltött egyéb idő ennél sokkal hosszabb. Fontos, hogy jó szakemberhez kerüljünk. A Budai Szemészeti Központban például a szakemberek jelentős klinikai és magánszemészeti tapasztalattal rendelkeznek, összeadva több, mint 150.000 szemészeti műtétet hajtottak végre. Minden orvosról bőséges szakmai leírás található a lézerközpont weboldalán.

Szintén fontos, hogy mennyire jók a gépek, amiket használnak. Érdemes összehasonlítani, hogy melyik szemklinikán milyen eszközökkel, lézerekkel és technikákkal végzik a szemműtéteket. Jelenleg Budapesten csak a Budai Szemészeti Központban található meg az a Schwind Amaris 1050RS látásjavító lézer, ami a legbiztonságosabb ma a piacon, hiszen a lehető legpontosabban követi a szem mikromozgásait a műtét során.

Az is fontos, hogy hányféle műtét közül tudunk választani a klinikán, hogy a szemünk és a pénztárcánk számára is a legmegfelelőbb kezelést választhassuk. Az a jó, ha az intézményben megtalálható a legrégebbi, jól bevált kezelés (PRK) és a legmodernebb műtéti eljárások is (FEMTO, Zero-Touch/No-Touch). A PRK kezelés esetében a leghosszabb a gyógyulási idő, viszont ez a legolcsóbb eljárás. A Zero-Touch/No-Touch beavatkozás hasonló elven történik. Ez a módszer azonban érintésmentes és egy kíméletes lézer végzi a hámeltávolítást, így a gyógyulás is kevésbé kellemetlen. A leggyorsabb a gyógyulás a LASIK és a FEMTO kezelések után, itt akár már másnap munkába is állhatunk, vezethetünk.

Ha a fentieket mind összehasonlítottuk, akár a cikk elején említett blog, akár a klinikák weboldalain talált információk alapján, akkor még egy dolgot érdemes megnézni. Mégpedig azt, hogy mit takar az ár, milyen kedvezmények érhetőek el, milyen ajándékok tartoznak bele az árba. Van olyan lézerközpont, ami napszemüveget ad ajándékba, van amelyik utazási kedvezményt biztosít. Erről is érdemes tájékozódni a döntés előtt.

Azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy a szem nagyon fontos érzékszervünk, alapos utánajárást követően érdemes kiválasztani a klinikát és a látásjavító kezelést. Ha követed ennek a cikknek a tanácsait, akkor viszont nem hibázhatsz.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.

2021. Április 13. 19:32, kedd | Életmód

A szennyező elit életmódváltása is szükséges a klímaváltozás megfékezéséhez

A dúsgazdag emberek radikális életmódváltására is szükség van a klímaváltozás megfékezéséhez

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.