Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2022. Augusztus 25. 10:15, csütörtök | Helyi

Ennyivel kereshetnek többet a futárok

Ennyivel kereshetnek többet a futárok

A Foodpanda átlagosan 18 százalékkal emeli a futárok díjazását, közölte az ételkiszállító az MTI-vel.

„Aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet, aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet” – fogalmazott Juhász István a cég ügyvezető igazgatója, aki állítását azzal indokolta, hogy a futárok nem fix fizetést kapnak; munkájukat teljesítményalapon honorálják. A változtatásra a kata-törvény módosítása miatt van szükség, amely mintegy négyezer futárpartnerüket érinti. Az átalányadózásra váltás miatt megemelkedett adminisztrációs terhek enyhítésére pedig könyvelőket is ajánlanak a futároknak.

Az Országgyűlés július 12-én módosította a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt. Ennek értelmében szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek számlázhatnak, cégeknek nem.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: wikimedia.commons.org

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 09:11, péntek | Helyi

Borkai Zsolt készen áll a visszatérésre

Borkaival Közösen a Jövőért. Erre a névre változott meg nemrég a korábbi polgármester civil egyesülete, amelyet azért hoztak létre, hogy az egykori olimpiai bajnok tornász visszatérjen a közéletbe.

2024. Április 12. 08:13, péntek | Helyi

Elszalasztott esély

Várhatóan a 10. helyről kezdheti a rájátszást az Uni-Győr GYVSE női vizilabda csapata, ami azt jelenti, hogy a playoff egyik körében sem lesz pályaelőnye.

2024. Április 12. 07:14, péntek | Helyi

A házi kedvenceken is segíthet a Gondosóra program

Melyet hazánkban azért indítottak el, hogy gondoskodó államként az idősek biztonságát megteremtsék. De mi történik a házi kedvencekkel, ha szép korú gazdija például több napos kórházi kezelésre szorul?

2024. Április 11. 09:13, csütörtök | Helyi

Egyre kevesebb az influenzás beteg

Lecsengőben van az influenzajárvány. Egyre kevesebben keresik fel háziorvosukat valamilyen felső légúti megbetegedéssel.