Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 11. 09:14, csütörtök | Helyi

Épül az Üstökös klubépülete, ilyen lesz, ha elkészül

Épül az Üstökös klubépülete, ilyen lesz, ha elkészül

Már állnak a falak, az alsó szintjét befedték: a győri Üstökös FC egy füves, műfüves kinti pálya, egy műfüves fedett csarnok és a parkoló után most központi klubépület építésébe fogott.

Háromszáz utánpótlás korú labdarúgó otthona az egykori Élelmiszer, majd Rekard pálya helyén épült sportközpont.

Az eddigi, konténeres átöltözést váltja fel a jövőre 25 éves klub életében, ha elkészül a klubépület. Kétszintes, 300-300 négyzetméteres klubházat álmodtak ide, s az MLSZ támogatása mellett a szponzorok segítségére is szükség lesz. Az alsó szint falai már állnak, az eső sem esik már be, jól haladnak a munkálatok. Az épület nemcsak a labdarúgó képzését támogatja, hanem helyi közösségi térként is funkcionál majd.

Húsz évig volt gazdátlan az egykori Rekord-pályán, melyet a város az államtól, az egyesület pedig a várostól kapott meg 2018-ban. Akkori állapotában romhalmazt, mégis hatalmas lehetőséget kapott, feladatot vállalt. Azóta elbontották a düledező egykori öltözőépületet, egy füves, műfüves kinti pálya, egy műfüves fedett csarnok és a parkoló épült, s napelem biztosítja az energiaellátást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?