Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2022. Augusztus 11. 18:54, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Érdekességek a lóverseny fogadás világából

Érdekességek a lóverseny fogadás világából

Amióta civilizáció létezik, az emberek szeretnek fogadni, tippelni, jósolni és persze nyerni.

Már az ókori civilizációkban is nagyon népszerűek voltak a fogadások így például az őgörök olimpiákon is fogadni lehetetett a győztesekre. De a honfoglaló magyarok is kedvelték a sorsolást, így osztották el egymás között a zsákmányt, a földeket, a birtokokat.

A huszonegyedik században az internet előretörésével a fogadások világa is alaposan átalakul. Ma már csak az idősebbek emlékeznek a régi totózó-lottózó irodákra, ahol egy-két fogadási formára volt lehetőség. Ma már a fogadások jelentős mértékben átköltöztek a virtuális térbe. Az internetnek köszönhetően a világ kissebbé vált, ma már Magyarországról is fogadhatunk olyan versenyekre, amelyek a világ legtávolabbi pontján történnek.

A számos fogadási típus közül az egyik legrégebbi és legnépszerűbb a lóverseny fogadás, amelyre ma már online is lehetőségünk van. Ráadásul, így nem csak a magyar futamokat érhetjük el, kis utána olvasással és informálódással a leghíresebb angol derbyk futamaira is fogadhatunk. A lóverseny fogadás világa pedig bővelkedik érdekes és bizarr történetekben, ezekből szemezgettünk a folytatásban.

A 43 év után kifizetett nyeremény

Red Rum egy legendás angol versenyló, aki több nagy futamot is megnyert karrierje során. Ezek egyike volt a Grand Nationalban 1974-ben aratott győzelem. Erre a futamra fogadott egy angol úriember is, ám valamiért nem vette fel a nyereményét. A szelvényt 43 év elteltével a veje találta meg az elhunyt férfi dolgai között, így vált újra aktuálissá a nyeremény.

Miutuán Bob Holmes kapcsolatba lépett az illetékes William Hill fogadóirodával, gyorsan kiderült, hogy az összesen mintegy 58.000 forintos nyereményt még nem fizették ki. Noha nem egy nagy összegről van szó, a rekordok könyvébe ez a nyeremény, mint a valaha volt legkésőbb kifizetett összeg került be.

A legsikeresebb fogadó játékos

Noha a szakértők folyamatosan hangoztatják, hogy a fogadásra elsősorban kedvtelésként, ne pedig megélhetésként tekintsünk, erre is akad kivétel, ő pedig Alan Woods. A férfi egy számítógépes szoftvert használt a fogadások során, amelyek két évtized alatt hozzávetőleg 156 milliárd dolláros bevételt biztosítottak neki.

Woods korábban szerencsejáték-függő volt, aki többféle módszerrel próbálkozott, majd a kilencvenes években összehozott egy számítógépes szakértőkből, pénzügyi elemzőkből és beruházókból álló csapatot, kidolgoztak egy elemző szoftvert és a siker jött. Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a munka során Woods olyannyira kizárólag a számokra támaszkodott, hogy a 20 év során egyetlen egy alkalommal sem volt kint egy versenyen sem.

A nagy bukás

A sikersztorik mellett érdemes foglalkozni kicsit azokkal is, akiket egy adott ponton elhagyott a szerencséjük. Közülük a legnagyobb az ausztrák Kerry Packer. Ez az úriember elsősorban arról volt ismert, hogy olyan mértékű tétekben játszott, hogy nem volt olyan egyéni bukméker, akinek meglett volna a tőkéje ahhoz, hogy üzleteljen vele. Az úriember gyakran ötmillió dolláros téteket is megtett egy-egy futamon. A fordulatra végül 1987-ben került sor, amikor Packer egyetlen nap alatt bukott el nagyjából hétmillió dollárt.

Lóverseny fogadás - egy kis elemzés

Két evolúciókutató, név szerint Patrick Sharman és Alastair Wilson egy több évtizeden átívelő kutatás során arra a megállapításra jutottak, hogy a versenylovak sebessége folyamatosan növekszik. A kutatás két érdekes időszakot emel ki, a 20. század elejét és a hetvenes évek közepétől 1990-ig terjedő időszakot. Míg az első időszakban a gyorsulás oka az volt, hogy változott a lovaglás stílusa és a zsokék rövidebb kengyellel, előredőlve versenyeztek, a második időszakban a kengyel még rövidebb lett, az eredmények pedig tovább javultak.

Címkék: fogadás, lóverseny, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 16. 08:15, péntek | PR

Mit tud a Barum Polaris 5?

A Barum Polaris 5 neve nem ismeretlen a téli gumit kereső autósok körében. Sokan érdeklődnek olyan abroncsok iránt, melyek megbízhatóan és időtálló minőségben teljesítenek.