Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2016. December 05. 13:56, hétfő | Helyi

Erdélyi Mónika: Nálunk mindenki tudott főzni, én így nőttem fel

Erdélyi Mónika: Nálunk mindenki tudott főzni, én így nőttem fel

December 3-án és 4-én zajlott Győrben a BonBon Csokoládé & Sütemény Fesztivál. A rendezvényt a Konferencia Hotelben tartották.

Szombaton 10:00-18:00 óráig, vasárnap 17:00 óráig várták az érdeklődőket a szervezők. A rendezvényen több mint 20 kiállító és vásározó vonult fel, a standoknál süteményekkel, csokoládéval, könyvekkel várták a látogatókat. A színpadon az ország legjobb cukrászai tartottak bemutatókat, a fellépőket és a standosokat Erdélyi Mónika műsorvezető, cukrász faggatta.

Erdélyi Mónika az InfoGyőrnek elárulta, hogy már egész kicsi korától fontos szerepet játszott életében a főzés. „Minden nő, amikor gyermeke születik közelebb kerül a konyhához, de nálunk ez hagyomány. Nálunk mindenki tudott főzni, én így nőttem fel. 10 éves koromtól ott álltam anyukám mellett és néztem mit, hogyan kell megcsinálni. Anyu azt mondta: egy lány tudjon főzni, így aztán odaállított maga mellé. Amire mindig kapható vagyok, az a palacsinta meg a kenyérlángos, ezek nagyon gyorsan összedobhatók, sőt már a házi pizzát is kipróbáltuk… De nálunk a palacsinta a Jolly Joker.”

Mónika, miközben süt-főz teljesen ki tud kapcsolni.„Rendet tudok tenni úgy a fejemben, hogy nem is gondolok magára az adott problémára, amíg csinálom a cukorvirágot, vagy a tortát, vagy bármi egyebet… Valahogy megoldódik."

A műsorvezető és az édesanyja megbeszélték, hogy idén karácsonykor az lenne a legjobb, ha a menüt egy szálloda szakácsa készítené el, mert szeretnének elutazni, de az ünnepek alatt otthon is időzik majd a család. „Tényleg nagyon szeretek sütni-főzni, de meguntam azt, hogy a karácsonyi fotókon nem vagyok rajta…(nevet) Szerintem most egyszerűsítem a menüt. Sült hús, ribizli mártással szilvaleves lesz melegen, túrógombócokat hempergetünk meg pirított mandulában, amit a leves közepébe teszünk.„

Mónika – bevallása szerint – kétszer járt eddig Győrben és gyönyörűnek tartja a várost. A karácsonyi vásár is elnyerte tetszését.Több, nagyon kedves barátja is itt lakik.„Nekem már bevonja egy érzelmi mázzal ezt a várost, hogy olyan emberek laknak itt, akiket szeretek.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.