Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Augusztus 22. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Éremeső: megy a lányoknak a kajak-kenu vb-n

Éremeső: megy a lányoknak a kajak-kenu vb-n

Aranyérmet nyert a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos kettős 500 méteren a poznani kajak-kenu világbajnokságon vasárnap délelőtt. Kevéssel előtte Janics Natasa ezüstérmet szerzett egyesben, ugyanezen a távon. A korábban ezen a távon ve

 
A Szabó, Kozák kettős vasárnap délelőtt az olimpián is szereplő 500 méteres női kajakduóversenyben győzött, ami jó előjel két évvel London előtt.


Röviddel ezután Janics Natasa ült hajóba, de bár eddig még sosem verték meg egyéniben ezen a távon nemzetközi versenyen, ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel.


Aztán jött a csattanó, a női kajak négyes - szintén 500 méteren. Megismételt rajt után a Janics Natasa, Csipes Tamara, Kovács Katalin, Benedek Dalma hamar leszakította a nagy vetélytárs német egységet, és fölényesen nyerte az olimpián szintén szereplő szám aranyérmét.


Kovács Katalinnak ez az arany világcsúcsot is jelent: lehagyta a németek legendáját, Birgit Fischert, s már 28 vb-aranynál jár.


A vasárnapi ötszáz méteres távon szerzett 2 arany- és 1 ezüstéremmel tovább gyarapodott a magyar éremgyűjtemény, szombaton ugyanis küldöttségünk két aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet már szerzett.


(lanchidradio.hu)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.