Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Február 28. 17:40, kedd | Helyi sport
Forrás: Revita TV

Ergo-sikerek

Ergo-sikerek

Evezéssel folytatjuk, hiszen több szempontból is jól sikerült a győri rendezésű evezős ergométeres országos bajnokság.

Egyrészt a sportolóknak és a sportvezetőknek is tetszett a viadal, másrészt a hazai versenyzők igencsak kitettek magukért, mert a két győri egyesület sportolói összesen 18 dobogós helyezést szállítottak a 17 versenyszámban.

31 evezős egyesület majd ötszáz sportolója húzta a hétvégén az ergométert, a sportág téli felkészülési eszközét. Az ergo OB tulajdonképpen az első igazán komoly megmérettetésük az evezősöknek minden évben, így nem akármekkora szó, hogy egy ilyen kaliberű viadalt sikerült Győrbe hozni. Óriási felelősséggel jár a rendezés - fogalmazott a sportág nemrég megválasztott elnöke, aki hozzátette elégedettek a győriek munkájával.

A 31 egyesület és klub 18 versenyszámban mérte össze tudását a serdülőktől, az egyetemi versenyeken át, egészen a masters-ekig. Győri szempontból szintén elismerésre méltó, hogy a két hazai egyesület, az Arrabona Evezős Klub és a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub sportolói is kitettek magukért. Előbbiek az adaptív versenyszámokban jeleskedtek, ott összesen hat dobogós helyezést zsebeltek be, utóbbiak pedig összesen 15 érmet szereztek. Köztük két aranyar, Papp Evelin a női serdülők, Dohovics Virág pedig az egyetemisták mezőnyében bizonyult a legjobbnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 13. 13:54, kedd | Belföld

Magyarországon is érezhető földrengés volt Horvátországban

Magyarországi településeken is érezhető, 4,4-es magnitudójú földrengés volt kedd reggel Horvátországban, a magyar-horvát határ közelében.

2024. Augusztus 13. 09:21, kedd | Bulvár

Kutatás: Mérgező lehet a távol keletről rendelt ruha

A Shein nevű ultra fast fashion cég által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége - állítja egy szöuli kormány által megrendelt vizsgálat.

2024. Augusztus 13. 09:13, kedd | Helyi

Anya adta a veséjét a fiának – humán történet a győri kórházból

Amikor egy anya azt mondja a gyermekének, hogy az életemet adnám érted, azt vehetjük komoly ígéretnek.

2024. Augusztus 13. 08:15, kedd | Helyi

Külföldön is kedvelik a nyúli borokat

Ausztriában, Svájcban és még Dániában is lehet találkozni a Pannonhalmi Borvidék boraival.