Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Június 10. 14:42, péntek | Életmód
Forrás: MTI-V

Ericsson-felmérés: a pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz

Ericsson-felmérés: a pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz

A pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz a potenciális vásárlók körében, amelyet az okosóra, a nyomonkövető készülék, valamint a személyazonosító és a viselhető víztisztító követ.

Derül ki az Ericsson ConsumerLab felméréséből.

A Viselhető technológia és a dolgok internete című jelentésben 5000 okostelefon-használó véleménye szerepel, akiknek fele hord viselhető eszközöket. A felhasználókat Brazíliában, Kínában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban kérdezték meg.
A jelentésből az is kiderült, hogy az okostelefon-használók harmada úgy gondolja, hogy 2020 után legalább öt viselhető, internetre csatlakoztatható eszközt fog hordani.
A szakértők szerint amint a viselhető eszközök intelligensebbé és függetlenebbé válnak - például a csatlakoztathatóságban -, az okostelefonok képernyője veszíthet a jelentőségéből. Az okostelefon-felhasználók 38 százaléka szerint alig öt év múlva a viselhető eszközökkel fogjuk elvégezni az okostelefonos műveletek nagy részét.
Jasmeet Singh Sethi, az Ericsson ConsumerLab fogyasztói adatokért felelős szakértője a tájékoztatás szerint úgy vélte, az okostelefonoktól való elválás korai jelei már most is láthatók, hiszen az okosórákat használók 40 százaléka máris kevesebbet használja okostelefonját.
A fogyasztók 60 százaléka szerint a következő öt évben a viselhető eszközök mellett el fognak terjedni például a bőr alá ültetett chipek, amelyek nemcsak az egészségügyi adatok nyomon követésére lesznek alkalmasak, hanem ajtók nyitására, tranzakciók és személyazonosság hitelesítésére, valamint tárgyak vezérlésére is. Az okostelefon-használók 25 százaléka már ma is használja az okostelefonját arra, hogy távolról vezéreljen digitális eszközöket otthonában - derült ki a kutatásból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.