Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2012. Január 07. 14:15, szombat | Helyi
Forrás: MTI, NSO.hu

Erős edzőpartnerekkel készül, és 8 új játékossal is tárgyal a Győri ETO FC

Erős edzőpartnerekkel készül, és 8 új játékossal is tárgyal a Győri ETO FC

Kialakult a Győri ETO FC felkészülési programja, a győriek több, komoly játékerőt képviselő csapattal mérik össze erejüket, s ezúttal is elutaznak a törökországi edzőtáborba.

Erős ellenfelekkel játszik a felkészülési időszakban a Győri ETO FC, a zöld-fehérek több BL-résztvevővel is összecsapnak a tavaszi rajt előtt.
"Több szempontot is figyelembe vettünk, amikor Csertői Aurél vezetőedzővel közösen kialakítottuk az együttes felkészülési programját - árulta el Lencse Gyula, a győriek technikai igazgatója, aki már nyolcadik éve látja el feladatait a Rába-parti klubnál. - Fontos, hogy erős együttesek ellen léphessenek pályára a játékosok, hogy a szakmai stáb le tudja mérni, hol tart a társaság, másrészt ezek a csapatok lehetőség szerint olyan játékerőt képviseljenek, hogy a találkozók egy reménybeli Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-selejtező esetén is hasznosak legyenek."

Nos, az ETO ezért is találkozik többek közt a Bajnokok Ligája-selejtezős szlovák Slovan Bratislavával és a BL-csoportkörben részt vevő román Galatival is.
Véglegessé vált az is, hogy a csapat februárban csaknem két hétre ismét törökországi edzőtáborba utazik.

A győri gárda tagjai a jövő hét első napjaiban egy minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton és fizikai felmérésen vesznek részt, hogy aztán csütörtöktől a tréningeken immáron az erőgyűjtésé legyen a főszerep. Csertői Aurél vezetőedző szeretné, ha a február elsején kezdődő beleki edzőtáborozásig kialakuljon a végleges játékoskeret, hiszen a törökországi felkészülési mérkőzéseken már a formábahozás kerül középpontba.

Nos, az ETO keretét illetően annyi tény, hogy Lamas és Copa már nem tagja a zöld-fehér együttesnek, míg az őszt kölcsönben Pápán töltő Ganugrava és Totadze újra Győrött készül majd, ám a két grúz labdarúgót tavaszra "kikölcsönözné" a Pécs, a ZTE és a Siófok is. Sorsuk napokon belül eldőlhet, csakúgy, mint a brazil Ceoliné és a román Nicorecé, akik szintén kölcsönjátékosként tölthetik el a következő szezont, előbbit a Pécs, utóbbit a Siófok vinné.

A felkészülést egyébként szinte a teljes győri keret egészségesen kezdheti meg, hiszen immáron Simon András is a társaival edzhet, s csak a műtét után még lábadozó Kiss Máté az, aki külön munkát végez egyelőre. A pályán kívül is nagy erőket mozgósít a bajnoki címre törő ETO, Klement Tibor ügyvezető jelenleg nyolc játékossal, azok klubjával, menedzserével is tárgyalásban áll, közülük kerülhet ki az a három-négy új futballista, akik erősítést jelenthetnek majd a tavaszi idényre. Konkrét neveket viszont addig nem hoz, nem hozhat nyílvánosságra a klub, amíg a szerződések aláírásra nem kerülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 10:15, csütörtök | Helyi

Féláron utazhatunk a győri, soproni, szombathelyi Adventi vásárba

December 24-ig 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Sopron, Szombathely és Győr állomásokra, az adventi vásárokba utazók részére a GYSEV.

2022. December 01. 09:15, csütörtök | Helyi

Három új csarnokot avatott a SICK

Felavatták a német SICK Kft. új logisztikai és gyártócsarnokát Kunszigeten.

2022. December 01. 08:15, csütörtök | Helyi

380 millió forintot kap Jánossomorja

Jánossomorja önkormányzata Győr-Moson-Sopron megyei területfejlesztési keretből az Élhető települések elnevezésű projektben vízgazdálkodási és közösségi beruházásokra kapta a jelentős összeget.

2022. December 01. 08:15, csütörtök | Helyi

Szerezz örömet december 6-án, Hagyj el egy mikuláscsomagot!

Idén sem marad el a Hagyj el egy mikuláscsomagot akció, amelyhez Győrben is lehet csatlakozni.