Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2017. Május 20. 22:12, szombat | Belföld
Forrás: mti - Fotó: MTI

Erősödik a migrációs nyomás a magyar-román határon

Erősödik a migrációs nyomás a magyar-román határon

Egyre több migráns próbál bejutni az Európai Unióba a magyar-román határon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombat este.

A főtanácsadó szerint a migránsok nemcsak a zöldhatáron, hanem például kamionokban, vagy vasúti szerelvényekben elbújva próbálnak átjutni a schengeni határon.

A román határőrizeti szervek hatékonyan őrzik a határt és jó az együttműködés a magyar oldalon szolgálókkal - mondta Bakondi György, hozzátéve, a magyar oldalon elfogott migránsokat a magyar hatóságok visszaküldik a román oldalra.

Arra a kérdésre, hogy a terveznek-e kerítést a román-magyar határra, azt válaszolta, erre akkor kerülhet sor, ha a határőrizeti helyzet indokolja, de csak a román féllel történt egyeztetés után.

Címkék: határ, migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.