Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Február 16. 06:04, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Értelmi sérülteket küldtek kényszerszabadságra

Értelmi sérülteket küldtek kényszerszabadságra

Fizetés nélküli kényszerszabadságra küldtek több értelmi sérült fiatalt. A szociális foglalkoztató intézmények a csökkenő normatívák mellett, a pályázati pénzek késése miatt nem tudják miből finanszírozni munkájukat. A foglalkoz

Az értelmi sérült fiatalokat foglalkoztató intézmények normatívája drasztikusan, 60 százalékkal csökkent 2010-ben. Az elvonás ellensúlyozására kiírt pályázatokból pedig a megítélt 4,2 milliárd forint támogatást még mindig nem kapták meg az érintettek. Több intézményben emiatt fizetés nélküli szabadságra küldték az ellátottakat.

Az Állami Foglalkoztatási és Szociális Hivatal a kiírt pályázatok egy részét még el sem bírálta. Azt a foglalkoztatási bizottság szocialista elnöke sem tudta megmagyarázni, hogy válság idején hogyan késhetnek hónapokat a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását segítő pályázati pénzek.

A Fidesz szerint a startpozíciót az intézmények már nem tudják megvárni, már most több száz hátrányos helyzetű munkahely szűnt meg. Bernáth Ildikó úgy látja: a munkaadóknak a csökkenő normatíva miatt még több embert kell elbocsátaniuk.

Hazánkban 13 éve nem volt ilyen mértékű a munkanélküliség, jelenleg 635 ezer a regisztrált álláskeresők száma. Ez több mint 200 ezerrel magasabb mint a válság kirobbanásakor. Egy 30 országot vizsgáló OECD-jelentés szerint csak Írországban, Szlovákiában és Spanyolországban rosszabb a helyzet.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

2021. Október 17. 11:04, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.