Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 07. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Esőerdő és egzotikus állatok költöznek októberre a győri belvárosba

Esőerdő és egzotikus állatok költöznek októberre a győri belvárosba

Hétszáz négyzetméteres állatkerti bemutatóközpont nyílik ősz végén Győrben, a belvárosi Füles-bástyában - olvasható a Győri Közéletben. A kazamata óriási akváriumokat fogad be, pillangók és egzotikus madarak röpködnek, hangyák

Az állat- és növényvilág mellett a látogatók megismerhetik Győr, a győri vár történetét is a falakra kihelyezett tablók segítségével.

A felújításokhoz és átalakításhoz szükséges engedélyeket az állatkert már beszerezte. A régészeti feltárást követően márciusban kezdődhet meg az átalakítás, és a remények szerint októberben megnyithat a Füles-bástya. A 150 millió forintos beruházás 85 százalékát az Európai Unió finanszírozza, az önrészt a fenntartó győri önkormányzat biztosítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.