Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2018. December 04. 07:17, kedd | Bulvár

Eszenyi Enikő mozivásznon

Eszenyi Enikő mozivásznon

Mozikba kerül, egy-egy nagyjátékfilm kísérőjeként Tunyogi Henriett balettművész, filmrendező harmadik kisfilmje az Esti dal.

A film érdekessége, hogy a jelenben játszódó részek Fuji 35mm-re forogtak és a múlt jelenetei pedig lejárt 35mm-es Kodak filmre. A címet Kodály Esti dal című népdala ihlette, aminek a dallama megjelenik a végén.

Az alkotók közleménye szerint: "a film egy anya-lánya viszony tabukérdésére fókuszál, egy erőszak következményeként született gyermek legszemélyesebb pillanatait jeleníti meg, amikor a titokra fény derül."
A lány karakterét maga a rendező, az anyát Eszenyi Enikő alakítja. A 12 perces kisjátékfilmben két síkon játszódik a cselekmény: egyrészt napjainkban, amikor az anya haldoklik a kórházban, másrészt a 70-es évek elején.
Ahogy az anya visszaemlékszik, látjuk a megerőszakolást a múltban.

Forrás: origo.hu

Kép: Esti dal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.