Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2010. Január 20. 06:29, szerda | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Ételért öltek az oroszlányi gyilkosok

Ételért öltek az oroszlányi gyilkosok

Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak az oroszlányi gyilkosság gyanúsítottai, akik közül a legidősebb egy 19 éves fiú, a legfiatalabb pedig egy 13 éves lány. Ő az egyetlen, aki nem büntethető. A rendőrség szerint kül

Vasárnap délelőtt a szomszédok találtak rá a vérbefagyott 77 éves oroszlányi férfira, akihez azért mentek be, mert gyanús volt, hogy a kertkapu nyitva van. A rendőrök nyomkövető kutyát vittek a helyszínre, így hamar eljutottak egy családi házhoz: meghallgatták a családfőt, és házkutatást is tartottak náluk. A házban több olyan ruhaneműt is lefoglaltak, melyeken vérnyomokat találtak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a népes család közül két testvér, egy 18 és egy 19 éves fiú nem töltötte otthon az estét, így ők lettek a gyilkosság fő gyanúsítottjai. Egyikük bevallotta, hogy négyen mentek a házhoz, két lány ismerősüket is magukkal vitték.

Tudták, hogy az idős ember tart otthon készpénzt, mert többször is segített a környéken élőknek, legalább 100 ezer forintra számítottak. Az idős embert leütötték, majd a kertbe vonszolták. Mikor az áldozat már nem mozgott, egy kővel bedobták az utcafront felöli ablakot: a lakásban mindent felforgattak, de a pénzt nem találták meg. Tojást, fagyasztott húst és egy gázpalackot vittek el.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Kék hírek

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

Az Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Kék hírek

Esztergomi robbantás - Hajdu János: a kommandósok a szakmai protokoll szerint jártak el

Az ügyészség szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai minden szakmai protokollszabályt betartottak a szerdai esztergomi akciónál, amelyben életét vesztette egy rendőr - mondta a TEK főigazgatója.

2023. Szeptember 21. 07:53, csütörtök | Kék hírek

Esztergomi robbantás - egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.

2023. Szeptember 20. 14:34, szerda | Kék hírek

Veszélyes hobbi - Világháborús robbanóanyagokat gyűjtött egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki pusztaszabolcsi házában II. világháborús robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött.