Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. November 29. 08:15, kedd | Helyi

Ételt minél több asztalra karácsonykor

Ételt minél több asztalra karácsonykor

2022. adventjének első vasárnapján indított közös adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont.

Az akció célja, hogy minél több hátrányos helyzetű győri és Győr környéki családot támogassanak élelmiszer adományokkal a karácsony előtti napokban. A gyűjtésnek az újranyíló bevásárlóközpont ad otthont, a földszinti üzlethelységében. A Szeretetszolgálat és az ETO PARK önkéntesei december 11-ig várják a tartós élelmiszer és pénzadományok felajánlóit. Ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkatársai csomagokat készítenek a befolyt összegből vásárolt és a személyesen behozott élelmiszer adományokból, majd még karácsony előtt kiszállítják azokat a rászorulóknak.

Az önkéntesek készpénzes és bankkártyás támogatást, illetve könnyen szállítható, különösebb tárolási igénnyel nem rendelkező ételeket (például tésztát, rizst, olajat, cukrot, lisztet és húsos konzerveket, de akár az ünnepekre való tekintettel szaloncukrot is) egyaránt át tudnak venni. Az adományokat hétköznaponként 16-19 óráig, hétvégén pedig 8-10 óráig tudják fogadni.

(Fotó: O. Jakócs Péter)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.