Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 19. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

ETO-Alcoa női kézilabdaderbi és szurkolói ankét a Magvassyban

ETO-Alcoa női kézilabdaderbi és szurkolói ankét a Magvassyban

Szerdán 18 órától a fehérvári Alcoa FKC női kézilabdacsapata vendégeskedik a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A találkozó esélyese az Audi ETO. A mérkőzés után a klubvezetés szurkolói ankétot tart! A két csapat őszi meccsén i

A feladat hasonló, magabiztos, közönségszórakoztató játékkal megőrizni a veretlenséget a bajnokságban. Mivel nagyon hosszú ideje senki sem tudta a Magvassy-ban legyőzni a zöld-fehéreket, a találkozó esélyesei az Audi ETO női kézisei. Az Alcoa teljesítménye hullámzó a szezon során, Mihály Attila tanítványai jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán. Az első fordulóban egyből meglepetést szereztek, hiszen legyőzték hazai pályán a Békéscsabát ( 38-31), majd a Siófok ellen is diadalmaskodtak (32-29). A harmadik fordulóban kikaptak az Audi ETO-tól, majd 5 gólos siker értek el a Szekszárd ellen. Az 5.fordulóban nyertek a Dunaújváros ellen, majd az Újbudát verték meg alaposan. A 7. fordulóban azonban egy méretes zakót kaptak Debrecenben (27-38), sőt utána hazai pályán a Fradi is kitömte őket (17-34). Sorozatban jött a harmadik vereségük a 9. fordulóban, ekkor a Vác nyert ellenük 4 góllal. Ezeknél azonban sokkal fájóbb volt fehérvári szempontból az Érd elleni hazai vereség (26-30). A 11. fordulóban sikerült kilábalniuk a gödörből, egy góllal egy izgalmas meccsen nyertek 29-28-ra Veszprémben. A Békéscsaba ellen idegenben már nem sikerült nyerni a 12. fordulóban (23-25), majd a télen megerősített Siófokot verték meg alaposan (33-24) a legutóbbi fordulóban.

Érdekesség, hogy testvérpárbaj helyszíne lesz a Magvassy szerdán, hiszen míg Eduarda Amorim az ETO-ért, addig nővére Ana Amorim az fehérvári színekért küzd majd. Horváth Bernadett személyében egy egykori győri játékos is visszatér a Magvassy-ba.

Konkoly Csaba: Remélem hogy ugyanaz a lendület jellemzi majd játékunkat, mint a Dunaújváros ellen a második félidő elején. Szeretném ha támadásainkat koncentráltabban fejeznénk be. Spiridon egyre jobb állapotban van, várhatóan játszhat, de ez csak a meccs napján válik biztossá.

A találkozó után 19:30-tól a Magvassy Mihály Sportcsarnok VIP-termébe várja a klubvezetés a szurkolókat. Az ankéton Vanyus Attila elnök, Kiss Lajos klubmenedzser, Konkoly Csaba vezetőedző és Görbicz Anita csapatkapitány is részt vesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.