Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 26. 07:25, hétfő | Helyi sport
Forrás: Rába ETO Futsal Club

ETO Futsal Club U11 bajnoki cím!

ETO Futsal Club U11 bajnoki cím!

Szombaton minden készen állt a bajnokavatásra a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

2012 első győri bajnok csapata az ETO Futsal Club U11-es gárdája, teljesítette azt, amit titkon mindenki várt, legyőzte a bajnokság 3. és 2. helyezettjét és megszerezte az első ízben kiírt magyar U11-es bajnoki címet futsalban.
Az első mérkőzésükre, amely szombaton délben kezdődött, szépen megtelt a nézőtér, szülők, rokonok, az ETO utánpótlás játékosai, sőt Marco Angulo, az első csapat vezetőedzője, Ramada, a csapat portugál klasszisa és mellettük Dr. Drucskó Zoltán ügyvezető elnök és Hannich Péter sportigazgató is együtt szorított a csapat sikeréért.

Az Érdi ASC ellen álomrajtot vett az U11. Szücs Ádám, a kis gólkirály-jelölt már a második percben betalált, megalapozva a már amúgy is fergeteges hangulatot. Alig telt el egy perc, és Lampert „Kiki” Krisztián távoli ballábas bombája landolt a kapuba. Innentől kezdve kiegyenlített játék folyt a pályán, az Asterix mindent elkövetett az egyenlítésért, de az ETO jól állta a sarat, Pintér Roland pedig szenzációsan védett, megbabonázva az ellenfél támadóit.

A második félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az ETO irányította a játékot, és Tóth Péter harmadik góljával nyomatékosította, bajnokavatás készül a Magvassyban.

A következő, mindent eldöntő mérkőzésre 14 óra 10 perckor került sor. Az ellenfél az a Gyöngyösi Sportiskola volt, amelynek még matematikai esélye volt arra, hogy pontszámban beérje az ETO fiataljait. Tehát egyszerűen, BAJNOKI DÖNTŐRE készültek a csapatok.

Aki látta az összecsapást, egy szikrázó, színvonalas, jó mérkőzést szurkolhatott végig. Ezek a gyerekek megmutatták, milyen a jó futsal, és csodálatos jövőképet festettek, mert míg a jelenkor menői 4-5 éve művelik magas szinten ezt a játékot, ezek a gyerekek már ebben nőnek fel, és minden csínját-bínját ismerni fogják ennek a szuper játéknak.

Na de visszatérve a „döntőre”, az ETO megmutatta, hogy kell játszania a leendő bajnoknak. Egy gyors támadás végén Thurnher Victor talált a kapuba, majd alig egy perc múlva Szücs Ádám szlalomozott végig a baloldalon, és lőtt védhetetlen gólt a léc alá. De a Gyöngyös nem adta fel. A hatodik percben Fazekas Lóránt szerzett gólt, és bizony ezekben a percekben szükség volt Pintér Roland bravúrjaira, hogy megőrizze előnyét a győri csapat. Még az első félidő végén Thurnher Victor góljával megint ellépett az ETO, de Kis Dominik újra faragott a hátrányon, de ezzel még nem volt vége a gólváltásnak, mert Szücs Ádám megszerezve második gólját, 4-2-re alakította az eredményt. Még ebben a percben eldőlt a mérkőzést, mert Thurnher Victor harmadik gólja azt jelentette, komoly előnnyel mehetett pihenni a félidőben az ETO. A második félidőben sikeresen őrizte előnyét a Rába parti gárda, csak arra vigyázott, minél előtt teljen el a hátralévő 15 perc. A gyöngyösi Kis Dominik még kozmetikázott az eredményen, de több gól már nem esett, és az utolsó 10 másodperc hangos visszaszámlálása után 2012-ben Győr első bajnokcsapatát köszönthették szülők, vezetők, az U11-es csapat megcsinálta, amit titkon mindenki várt, két fordulóval a bajnokság befejezése előtt megnyerte a magyar bajnokságot.
Dr. Drucskó Zoltán ügyvezető elnök a mérkőzés után rendezett fogadáson tortával, természetesen kölyök pezsgővel, és szebbnél szebb ajándékokkal gratulált a kis hősöknek, és elmondta, ez az eredmény a klub utánpótlás nevelő munkájának elismerése is egyben, és mutatja, jó úton jár az egyesület. Megköszönte a sikerkovács Büksi Zsolt edző munkáját, aki bajnokcsapatot faragott az U11-es srácokból.

És most végezetül álljon itt a futsal történelmet író 14 név, akik megmutatták, nem csak jelene, jövője is van a futsalnak Győrben, az ETO Futsal Clubnál!
A bajnokcsapat tagjai:

Pintér Roland, Thurnher Victor, Szücs Ádám, Lampert Krisztián, Tóth Péter, Barton Péter, Kónya Kristóf, Csus Márkó, Bendekovits Bence, Bakos Ágoston, Csonka Bálint, Szlovacsek Péter, Németh Kevin, Bedők Roland
Edző: Büksi Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.