Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Május 10. 17:40, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

TTEREMKOMMAND: Mississippi a Mosoni- Dunán

TTEREMKOMMAND: Mississippi a Mosoni- Dunán

Nem vagyok született győri. Amolyan beházasuló vagyok a városban, talán ezért is hagyott bennem a Hajó (korábbi nevén Vesti) étterem már az első győri randimon meghatározó &

Hamisítatlan Mississippi hangulat a Mosoni- Dunán. Talán ez lehetne az a bizonyos egy mondat, amivel jellemezni lehetne a helyet. Mint ahogy azt mondani szokás Hollywoodban: kutya, gyerek, love egyenes út a sikerhez. ttermek esetében víz és lapátkerekes hajó a csimborasszó. Ezt a fílinget talán csak a pacalpörköltes, babgulyásos, lecsós menükártyával lehetne agyonvágni. Szerencsére a Dunakapu téri Mississippi gőzös vezetői és séfjei ilyen hibát képtelenek elkövetni.

A falakon található 20-as 40-es évek Amerikájából származó plakátokhoz amerikás étlap is tartozik. Megtalálhatóak rajta a jellegzetes ételei a kontinensnek, természetesen nem csak az észak- amerikai gasztro kultúrára kell gondolni, Van itt mexikói és inka étel is. s pizza. Ez sem idegen a földrésztől, hisz köztudott, hogy az olasz tésztaétel Amerikából indult világhódításra.

Már csak azért is lett kedvenc helyem a Hajó, mert bolondulok a mexikói konyháért, szívfájdalmamra egy kábé két évvel ezelőtti étlap módosítás során lekerült a menüről a chilis bab, a fajitas azonban megmaradt

Ezúttal azonban egy némiképp németes kaját választottam, (bár sokáig szemeztem a pikáns pácban fűszerezett grillezett oldalassal): Mézes sörben pácolt csülköt rendeltem. Párom hagymakrém levessel nyitott, majd egy laza, mozarellás salátával folytatta a vacsorát. Azt már a rendeléskor tudtam: nem vár rám egyszerű este.

A saláta friss, a csülök óriási adag...


A Hajó személyzete kifogástalan. Gyorsak és udvariasak. A pincérek ajánlalak ételeket a tanácstalan vendégeknek, és bátran mondhatom, még sohasem bántam meg, hogy elfogadtam a javaslatukat. Az pedig még sohasem fordult elő, hogy a levessel együtt kihozzák a másodikat is, akkor, ha a páros valamelyike nem kért előételt. Most sem. A hagymakrém levest gusztusos pizzakupakkal tálalták, ami remek betétnek bizonyul a franciásan készített leveshez. dítő és nem is túl laktató. Pont olyan amilyennek egy előételnek lennie kell.

A főétel viszont emberes adag. Gyakorlatilag egy teljes, kicsontozott csülköt szolgálnak fel irgalmatlan mennyiségű héjában sült krumplival íncsiklandozó mézes-sörös mártásban. Azt hiszem egy három napja éhező afgán menekültön is kifoghat az adag. A fogás kitűnő, a grillezett csülök ott ropog, ahol kell és ott omlik szét ahol arra számítani lehet. A mártás pedig kifogástalanul egészíti ki a sültet a maga picit édeskés zamatával.

A mozarellás saláta az, amire egy vega számít. Bőséges és egészséges. Nyoma sincs benne az állott vagy fagyasztott salátaféléknek. Mindezt a párom még megspékelte egy- a pincérünk által nem ajánlott (!)- nagyon édes csokoládékrémmel és tojáslikőrrel töltött grillázskosárral, de istenem: ő erre vágyott és szerinte finom volt.

A meglepetés viszont csak ez után jött. Kértük a számlát, és még csak négyezret sem fizettünk. A pincérünk mosolyogva közölte: minden hónap első szerdáján minden étel fél áron van.

Valljuk be: ezért a menüért 6-7 ezer forint sem lett volna túl drága manapság. gy azonban jól jártunk. De jól járhatnak azok is, akik napi rendszerességgel szeretnek ebédelni, hiszen a Hajó tteremben ebédidőben minden nap svédasztallal várják a vendégeket, amiről fél 12-től délután háromig mindössze 990 forintért annyit eszik a vendég amennyi belefér!

Azért még egy jó tanács! A Hajóra foglaljunk asztalt. Bár az étteremben elég sok hely van, az árainak és a szolgáltatásainak köszönhetően sok a vendég is. Apropó: az asztalfoglalást interneten is megtehetjük. gy még kényelmesebb is

Garamvölgyi Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.