Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 17. 07:47, kedd | Sport
Forrás: MTI

EURO-2016 - Magyarország a harmadik kalapban lesz a sorsoláson

EURO-2016 - Magyarország a harmadik kalapban lesz a sorsoláson

Eldőlt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a harmadik kalapba kerül majd a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság december 12-én sorra kerülő párizsi csoportsorsolásán,

ugyanis Írország jutott tovább Bosznia-Hercegovinával szemben a pótselejtezős párharcból.

A kijutott csapatokat az úgynevezett UEFA-együttható alapján sorolják a kalapokba. Ahhoz, hogy Bernd Storck együttese, amely a norvégokat kettős győzelemmel múlta felül a pótselejtezőn, ne a leggyengébb, negyedik kalapba kerüljön, az kellett, hogy legalább egy nem kiemelt csapat is megnyerje playoff-os párharcát, és ez Írország hétfő esti sikerével megvalósult.

Az európai szövetség (UEFA) korábbi tájékoztatása szerint a legjobbak közé került a rendező Franciaország, a címvédő Spanyolország, a világbajnok Németország, a világranglista-vezető Belgium, továbbá Anglia és Portugália. A házigazdák biztosan az A csoportban kapnak majd helyet.

A második kalapba a legutóbbi tornán ezüstérmes Olaszország, valamint Oroszország, Svájc, Ausztria és Horvátország került. Egy hely még szabad, oda a pótselejtezőben érdekelt csapatok közül Ukrajna kerülhet, ha nem jut tovább, akkor Csehországot sorolják be hatodiknak.

Izland, Wales, Albánia és Észak-Írország biztosan a negyedik kalapban lesz, de Csehországon kívül Lengyelország, Románia, Szlovákia és Törökország pozíciója csak a pótselejtezők keddi zárása után, a további kijutók függvényében derül majd ki.

Az együtthatókat a válogatottak közelmúltbeli eredményei alapján számítják ki. Jelenleg a 2012-es Európa- és a 2014-es világbajnokság selejtezői, illetve a torna során lejátszott találkozók, valamint a lezárult Eb-selejtező mérkőzései a mérvadóak. Magyarországnak pillanatnyilag 27,142 pontja van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.