Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Május 22. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Európai ragadozók: ismeretterjesztő kiállítás a győri állatkertben

Európai ragadozók: ismeretterjesztő kiállítás a győri állatkertben

Európai ragadozók címmel nyílt ismeretterjesztő kiállítás a győri Xantus János llatkertben. A tárlat része annak a nemzetközi figyelemfelhívó kampánynak, mellyel a vadak v

2010. az európai ragadozók éve. Sok más vadaspark mellett a győri intézmény is csatlakozott a nemzetközi kampányhoz. Ehhez kapcsolódóan itt, a simogató melletti teremben nyílt meg a kiállítás, az ismeretterjesztő plakátokon a kontinens 12 legveszélyeztetettebb ragadozóját mutatják be. A cél, hogy népszerűsítsék ezeket az állatokat, hiszen az emberi pusztítás miatt több fajt is a kihalás fenyeget.

Az akcióhoz kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdettek az általános iskolásoknak. Több mint 300-an küldték be alkotásaikat, a képeket szintén a pénteken nyílt tárlaton láthatják az érdeklődők. A kampányról a győri állatkert nyári táboraiban is szó lesz, a gyerekek játékos formában ismerkednek majd meg a ragadozókkal.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.

2024. Augusztus 31. 08:14, szombat | Helyi

Egy osztállyal kevesebb iskolakezdő: még éretlenek voltak

Jóval kevesebb az elsős gyerek Jánossomorján a megszokottnál: kettő helyett csak egy osztály indul a központi iskolában, egy pedig a tagiskolában.

2024. Augusztus 31. 07:10, szombat | Helyi

Félresikerült túra, fél kenuval jöttek vissza a vendégek

Idén már a második kenuja törik el a szigetközi víztúráztatással foglalkozó Szürkehódosoknak. A képen láthatónak csak az egyik fele van meg, a vendégek így hozták vissza.

2024. Augusztus 30. 09:15, péntek | Helyi

Benkovich Ferenc visszatér, de nem Győrben, Bezenyén misézik

A kényszernyugdíjazott plébános tartja jövő vasárnap a búcsúi szentmisét a bezenyei Kisboldogasszony templomban, a szertartás délelőtt 10.00 órakor kezdődik.