Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Február 26. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Évértékelő a Győri Rendőrkapitányságon

Évértékelő a Győri Rendőrkapitányságon

A Győri Rendőrkapitányság megbízott vezetője, Váczi Attila r. alezredes értékelte a rendőrkapitányság 2015. évi munkáját.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány és Váczi Attila r. alezredes megbízott kapitányságvezető értékelte 2016. február 25-én 10 órakor a Győri Rendőrkapitányság elmúlt évben végzett tevékenységét.



A rendőrkapitányság megbízott vezetője beszámolójában kiemelte, hogy a Győri Rendőrkapitányság a 2015. évben kitűzött fő stratégiai céljait teljesítette. Feladatait törvényesen, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre. A város bűnügyi helyzete az elmúlt évben is stabil maradt, a szervezett bűnözés továbbra sem nyert teret. Kiemelt társadalmi veszélyességű, a lakosság széles rétegeit érintő, illetve foglalkoztató bűncselekmények nem fordultak elő. A lakosság szubjektív közbiztonságérzete nőtt, amit a 2015. év bizalmi indexe is alátámaszt.

Váczi Attila r. alezredes elmondta, hogy a rendőrkapitányság 15,6%-kal kevesebb bűncselekményt regisztrált, amivel egyik fő célkitűzését teljesítette. A kiemelt bűncselekmények száma 31,1%-kal szorult vissza. A lopások, lakásbetörések, zárt gépkocsi-feltörések és személygépkocsi lopások száma az elmúlt 5 év legalacsonyabb értékét mutatja.

A Győri Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordított a közterületek rendjére. A feladatok helyi és területi szintű összehangolásával sikerült biztosítani, hogy a jelentkező feladatok ellátására adott helyen és időben a megfelelő rendőri létszám álljon rendelkezésre. A közterületen szolgálatot ellátó rendőrök száma 18,8%-al növekedett, amellyel párhuzamosan a közterületeken töltött idő is jelentősen - 19,3%-al - emelkedett.


Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok Váczi Attila rendőr alezredes 2015. évi értékelését elfogadta és meghatározta a rendőrkapitányság rendőri állománya részére a 2016. év feladatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:15, szombat | Helyi

Módosul a vonatok és a Volánbusz-járatok menetrendje a szombati munkanap miatt

A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 3-án, szombaton a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok, valamint módosul a Volánbusz-járatok menetrendje is – közölte a Mávinform.

2024. Augusztus 03. 08:14, szombat | Helyi

Keményet lépett a püspökség: Benkovich Ferenc nem misézhet az eddigi szolgálati helyén

„A hívők nyugalma és az Egyház békéjének érdekében a nyugállományba vonult Benkovich Ferenc egykori plébánost a Győri Egyházmegye

2024. Augusztus 03. 07:09, szombat | Helyi

Koronavírus: Győrben emelkedés figyelhető meg a szennyvízben

Az előző héthez képest változatlan a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Öt nagyvárosban azonban emelkedést mértek.

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.