Hírek
2018. Május 15. 17:40, kedd | Helyi
Exkluzív interjú Nagy Eszterrel, a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesével
A győri Nagy Esztert, Csobay Dániel kérdezte.
Mikor ébredt fel Önben először a gondolat, hogy a konyhaművészettel szeretne foglalkozni?
Egészen kicsi korom óta “kotnyeleskedem” a konyhában. Szinte soha nem főztem “könyvből”. Megkóstolok egy ételt és az íze ill. a textúrája alapján – néha kicsit a saját ízlésemet belecsempészve – próbálom reprodukálni azt. Küzdő típusnak tartom magam; ezt egyrészt a szüleim adta neveltetésnek, másrészt a sportnak köszönhetem. Van egy 7 éves kislányom és egy 5 éves kisfiam, akiket egyedül nevelek és akik szintén imádnak a konyhában tüsténkedni. Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem. Ha valami nem sikerül, nem adom fel, hanem mindaddig újrakezdem, amíg tökéletes nem lesz. Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy éttermem „saját és újragondolt“ ételekkel.
Az a mottóm, hogy „az ember soha nem fog olyan életet élni, amit nem tud elképzelni magának.“
Mivel foglalkozott a gasztronómia előtt és mi bátorította, illetve mi motiválta, amikor először elindult a Konyhafőnökben?
Pénzügyi tanácsadóként dolgozom a mai napig is, nyílván a fő tevékenységem már a főzés. Egy barátnőm jelentkeztetett a műsorba. Nagyon örültem, hogy vissza is kerültem. Bíztam benne, hogy a legjobbat fogom kihozni magamból.
Hogyan érzi, milyen változásokon ment keresztül, miben változott meg az élete, mióta a Konyhafőnökben izgalmasabbnál izgalmasabb ételeket kellett elkészíteniük, napról napra helytállni?
Mióta a második szériából harmadikként távoztam, gyökeresen megváltozott az életem. Ami eddig hobbi volt, az mára a hivatásommá vált.
Milyen érzés győriként a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesének lenni?
Még nem tudtam teljesen felfogni, hogy megnyertem a versenyt. Hihetetlen érzés, hiszen rendkívül erős volt a mezőny, nehezek voltak a feladatok, de bíztam benne, hogy minden nap eggyel tovább juthatok és a végén győztesként kerülök ki a versenyből.
Ha visszaemlékszik a Konyhafőnök versenyeiben feladatul kapott ételekre és azok elkészítésére, volt kimondott kedvence, amely most már biztos szerepelni fog, akár itt Győrben, Nagy Eszter által készített menükben, ajánlatokban vagy az egyik étteremben?
A Konyhafőnökben nagyon nehéz feladatokat kaptunk, kis csodákat kellett reprodukálnunk. Rengeteget tanultam, de nem gondolom, hogy teljes egészében egy ételt ezek közül feltennék egy étlapra, viszont elemeit egész biztosan használni fogom.
Szívből gratulálok a győzelméhez és további sok sikert kívánok!
Köszönöm szépen és az interjút is!
Szerkesztette: Csobay Dániel
Fotó: nosalty.hu; RTL KLUB
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 20. 09:12, szerda | Helyi
Világbajnokok a magyar bádogosok
Az ausztriai Innsbruckban a “Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán” a magyar bádogoscsapat, köztük a mosonmagyaróvári Bacsi Áronnal megnyerte a vébét.
2024. November 20. 08:11, szerda | Helyi
Tortával ünnepeltek a tanodások
Húszéves lett a Győri Tanoda-Klub.
2024. November 20. 07:15, szerda | Helyi
Idénre még több mint negyedmillió szabad járóbeteg időpont foglalható
A legtöbb szabad időpont jelenleg sebészetre (102 665 időpont), röntgendiagnosztikára (97 674 időpont) és nőgyógyászatra (94 802 időpont) van.
2024. November 19. 09:15, kedd | Helyi
Idén is a Szeged nyerte a pontversenyt kajak-kenuban, harmadikként a Graboplast Győri VSE zárt
Sorozatban negyedik alkalommal az MVM Szegedi VSE nyerte a tagszervezetek közötti bajnoki pontversenyt kajak-kenuban. Az összesített lista második helyén az UTE végzett, míg harmadikként a Graboplast Győri VSE zárt.