Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2018. Május 15. 17:40, kedd | Helyi

Exkluzív interjú Nagy Eszterrel, a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesével

Exkluzív interjú Nagy Eszterrel, a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesével

A győri Nagy Esztert, Csobay Dániel kérdezte.

Mikor ébredt fel Önben először a gondolat, hogy a konyhaművészettel szeretne foglalkozni?

Egészen kicsi korom óta “kotnyeleskedem” a konyhában. Szinte soha nem főztem “könyvből”. Megkóstolok egy ételt és az íze ill. a textúrája alapján – néha kicsit a saját ízlésemet belecsempészve – próbálom reprodukálni azt. Küzdő típusnak tartom magam; ezt egyrészt a szüleim adta neveltetésnek, másrészt a sportnak köszönhetem. Van egy 7 éves kislányom és egy 5 éves kisfiam, akiket egyedül nevelek és akik szintén imádnak a konyhában tüsténkedni. Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem. Ha valami nem sikerül, nem adom fel, hanem mindaddig újrakezdem, amíg tökéletes nem lesz. Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy éttermem „saját és újragondolt“ ételekkel.

Az a mottóm, hogy „az ember soha nem fog olyan életet élni, amit nem tud elképzelni magának.“

Mivel foglalkozott a gasztronómia előtt és mi bátorította, illetve mi motiválta, amikor először elindult a Konyhafőnökben?
Pénzügyi tanácsadóként dolgozom a mai napig is, nyílván a fő tevékenységem már a főzés. Egy barátnőm jelentkeztetett a műsorba. Nagyon örültem, hogy vissza is kerültem. Bíztam benne, hogy a legjobbat fogom kihozni magamból.


Hogyan érzi, milyen változásokon ment keresztül, miben változott meg az élete, mióta a Konyhafőnökben izgalmasabbnál izgalmasabb ételeket kellett elkészíteniük, napról napra helytállni?
Mióta a második szériából harmadikként távoztam, gyökeresen megváltozott az életem. Ami eddig hobbi volt, az mára a hivatásommá vált.


Milyen érzés győriként a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztesének lenni?
Még nem tudtam teljesen felfogni, hogy megnyertem a versenyt. Hihetetlen érzés, hiszen rendkívül erős volt a mezőny, nehezek voltak a feladatok, de bíztam benne, hogy minden nap eggyel tovább juthatok és a végén győztesként kerülök ki a versenyből.

Ha visszaemlékszik a Konyhafőnök versenyeiben feladatul kapott ételekre és azok elkészítésére, volt kimondott kedvence, amely most már biztos szerepelni fog, akár itt Győrben, Nagy Eszter által készített menükben, ajánlatokban vagy az egyik étteremben?
A Konyhafőnökben nagyon nehéz feladatokat kaptunk, kis csodákat kellett reprodukálnunk. Rengeteget tanultam, de nem gondolom, hogy teljes egészében egy ételt ezek közül feltennék egy étlapra, viszont elemeit egész biztosan használni fogom.

Szívből gratulálok a győzelméhez és további sok sikert kívánok!

Köszönöm szépen és az interjút is!

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotó: nosalty.hu; RTL KLUB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.