Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:21, hétfő | Életmód
Forrás: HírTV

Extrém sport: a büntetés megszüntetését kezdeményezik

Extrém sport: a büntetés megszüntetését kezdeményezik

Helyezzék hatályon kívül a jogszabályt mely 2007-től az extrém sport közben sérülést szenvedettektől megvonta az egészségügyi ellátás társadalombiztosítási finanszírozását – ezt kezdeményezi Erőss Zsolt és Kollár Lajos.

A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat alapítói ezért az egészségügyi kormányzathoz és a Fidesz-frakcióhoz fordulnak – írja a Magyar Nemzet.

 

A Molnár Lajos (SZDSZ) egészségügyi miniszter idején hozott rendelkezés azt jelenti, hogy ha valaki például barlangászat, magashegyi expedíció közben balesetet szenved, akkor neki kizárólag a mentés és a sürgősségi ellátás jár ingyen. Az egyéb beavatkozások – műtétek, rehabilitációs szolgáltatások – árát saját zsebből vagy külön biztosításból kell fedeznie – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat. (da)

Címkék: rendelkezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.