Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Augusztus 05. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr

EYOF: Győr átvette a zászlót

EYOF: Győr átvette a zászlót

A 2015-ös nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál záróünnepségén vette át Győr Tbiliszitől a stafétát, hiszen a következő, 2017-es eseménynek a kisalföldi megyeszékhely ad otthont.

Az idei EYOF szép magyar sikereket hozott, válogatottunk 9 arannyal, 3 ezüsttel és 11 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén zárta a küzdelmeket. Hazánk nem csak a fiatalok teljesítménye miatt kapott kiemelt figyelmet, hanem azért is, mert a következő rendező 2017-ben Győr lesz.

A záró rendezvényen ezért a magyar zászlót is felvonták, a város nevében pedig Fekete Dávid mondott köszöntőt. Az alpolgármester gratulált Tbiliszinek a kitűnő rendezéshez, és ígéretet tett arra, hogy a nyugat-dunántúli város is jó gazdája lesz az olimpiai eseménynek. Fekete Dávid az Európai Olimpiai Bizottság zászlóját Tbiliszi polgármesterétől, Davit Narmaniától vette át a nagyszabású ünnepségen.

A magyar város küldöttsége a grúziai EYOF ideje alatt fogadást adott Tbilisziben az európai olimpiai család tagjainak, ahol a győri programot és helyszíneket bemutató kisfilm sikere mellett az is kiderült, hogy az olimpiai mozgalom nagy várakozással tekint Győr 2017-es bemutatkozására.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökekeként az eseményt követően hangsúlyozta, a magyar sportnak nemcsak a múltja és a jelene, hanem a jövője is fényes, melyre egy újabb bizonyíték a tbiliszi EYOF-on nyújtott kiváló teljesítmény. Győr polgármestereként kifejtette, a város nagy erővel készül hazánk első olimpiai multisporteseményének megrendezésére.

Kiemelte, a város már eddig is számos rangos sportesemény házigazdája lehetett, amelyeket kitűnően bonyolított le. A cél az, hogy az EYOF is hasonlóan sikeres rendezés legyen, ami azért is fontos, mert – mint tudjuk - Budapest hivatalosan is bejelentkezett a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. Borkai Zsolt szerint az EYOF színvonalas lebonyolítása egy kiváló lépés lehet a felnőtt nyári olimpiai játékok rendezése felé.

A győri önkormányzat és a MOB részéről az eseményen egy küldöttség a megfigyelői programban is részt vett, amelynek során bepillantást nyerhettek a tbiliszi EYOF szervezési munkáiba, valamint hasznos megbeszéléseket folytathattak az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) tagjaival. A magyar küldöttség tájékoztatást adott a győri szervezés állásáról, és abban is megállapodtak az EOC képviselőivel, hogy Győr legközelebb szeptemberben látja vendégül az olimpiai szemlebizottságot.

Az első nyári EYOF-ot 1991-ben Brüsszelben rendezték, Győr már a tizennegyedik rendező város lesz a sorban, ahol mintegy négyezer fiatal tíz sportágban méri össze erejét. A hagyományos atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, röplabda, torna, úszás, kerékpározás és tenisz mellett a magyar sikersportág, a kajak-kenu is felkerül a győri versenyprogramba.

Címkék: EYOF, győr, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.