Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Május 20. 11:19, kedd | Életmód
Forrás: InfoVáros

Ez boldogítja a magyar fiatalokat

Ez boldogítja a magyar fiatalokat

Mi teszi boldoggá a fiatalokat, mennyire elégedettek a világgal? – a Comedy Central ezekre a kérdésekre kereste a választ egy 30 országot és összesen 3500, 15-24 év közötti fiatalt érintő felmérés jegyében.

A hazánkban is vizsgált 15-24 év közötti generációra ráfér a nevetés: a hazai ifjak boldogtalanabbak a világátlagnál, aggódnak az álláskeresés miatt, de legalább kevésbé stresszesek, mint más országban élő társaik.

A humorcsatorna reprezentatív felmérésében arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb probléma a világon, a magyar ifjak 55%-ban jelölték be a munkanélküliséget (54% a világátlag). A globális éhezés és a gazdasági krízis ugyanannyira foglalkoztatja a hazai válaszadókat, mint a többséget, ám hogy a magyarok romantikus lelkek, jól bizonyítja, hogy 41% szerint szükség lenne „boldogságot hozni” a világra. Összesítésben 31% gondolkodott erről hasonlóan. A terrorizmustól fele annyian tartanak idehaza, mint a nagyvilágban (10% a 21%-al szemben).

„Sírva vígad a magyar” – tartja a mondás és erre a Comedy Central felmérése is rámutat. A magyarországi fiatalok 62% vallja boldognak magát, ami nem sokkal marad el a nemzeteken átívelő átlag 70%-os boldogságérzettől. A kutatás szerint a mexikói fiatalok érzik magukat a legjobban a világon (93%), őket követik az argentinok (87%) és a brazilok (84%). A felmérés egy pontján a fiatalokat arra kérték, hogy definiálják a siker fogalmát. Itt teljes az összhang: a három legfontosabb tényező, ha az ember boldog, van egy szerető családja és olyan munkája, amit élvez. A magyar fiataloknál az utóbbi kettő helyet cserél, vagyis egy jó munkahely fontosabb a családnál.

Jó hír, hogy a magyarok valamivel kevésbé stresszesek a világ ifjúságánál. Leginkább az állástalálás miatt idegeskednek (64% - szemben a 45%-os átlaggal), de kiemelkedően fontosnak találják azt is, hogy célt találjanak az életben (52% - 36%). Míg a nagyvilágon csak 20% stresszeli magát azon, hogy barátot/barátnőt találjon, addig ez az arány esetünkben kirívóan magas, 56%, ami a 20%-os átlag csaknem háromszorosa.

A nevetés mindenre gyógyír és úgy tűnik, hogy a laza, ám kissé melankolikus, az érzelmekre fogékony magyar fiatalokra nagyon is ráfér, hogy a felszabadultan szórakozzanak. Ebben kíván segítségükre lenni a magyar Comedy Central is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.