Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 21. 09:15, szombat | Helyi

Ez volt a tél leghidegebb napja Győrben

Ez volt a tél leghidegebb napja Győrben

Hivatalosan is véget ért a fűtési szezon.

A jogszabályok szerint a Győr-Szol-nak az év szeptember 15 és május 15. között kell a felhasználók rendelkezésére állnia, így az elmúlt héten vasárnap lezárult a fűtési időszak. – közölte a városi portál.

A Győr-Szol az elmúlt időszakban 206 napot fűtött. A fűtött napok átlaghőmérséklete 5,6 Celsius fok volt. A tényleges fűtés 2021. október 7-én indult, és 2022. április 30-án állt le.

Karácsony előtt volt a leghidegebb

A fűtési szezon leghidegebb napja december 22-ére esett, amikor -3,7 fokos napi középhőmérsékletet mértek. A fűtési idényben a fogyasztók felé kiadott hőenergia 45,5 százaléka származott geotermikus forrásból, ami hozzávetőlegesen 29 800 tonnával kisebb szén-dioxid kibocsátást jelent, mintha kizárólag földgázt vettek volna igénybe.

Most jöhet a karbantartás

Május 15-ét követően megkezdődnek a rendszer karbantartási, felújítási és beruházási munkái, mellyel a szolgáltató felkészül a következő fűtési időszakra, fogyasztói biztonságos ellátására.

A távfűtött lakások tulajdonosai számára a két fűtési időszak között van lehetőség a tulajdonukban lévő fűtési rendszer karbantartására, felújítására.

Radiátorcsere esetén a távhőszolgáltatóval mindenképp egyeztetni kell. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen méretű, alapanyagú fűtőtestet kívánnak felszereltetni, illetve milyen minőségű és átmérőjű vezetéket építenek be a rendszerbe. A műszaki tanácsadás, konzultáció a társaság ingyenes szolgáltatása. A fűtési hálózat ürítését, illetve a munkák elvégzése után annak szakszerű visszatöltését, kilégtelenítését a fogyasztó megrendelésére a távhőszolgáltató szakemberei végzik díjazás ellenében. A korszerűsített fűtési rendszerek esetében fontos, hogy a két fűtési időszak között a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyissák ki, így elkerülhető, hogy a fűtés indításakor a szelepek letapadása problémát okozzon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.

2024. Április 22. 08:15, hétfő | Helyi

Tudatos vezetők a felgyorsult világban

Belső világunkból indul ki az igazi boldogság. Ezt vallja a győri HELLÓ! Szeretlek Tudatos Vezetők Egyesülete.