Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. December 25. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: STOP

Ez lehet a jövő - nagy erőkkel dolgoznak rajta

Ez lehet a jövő - nagy erőkkel dolgoznak rajta

A magasan lebegő szélturbina lehet a jövő egyik megoldása, ám még csak egy merész elképzelésről van szó, de már többen is dolgoznak rajta.

Legutóbb a NASA munkatársa, bizonyos Mark Moore állt elő a magasban lebegő szélturbina ötletével. A szakember szerint egy ilyen nanocsöves kábellel kikötött szélturbina huszonhétszer hatékonyabban termelhetné az energiát, mint egy földfelszínen lévő.

Az ötlet kiváló, de egyelőre számos technikai problémát vet fel. Mint ahogy az is kérdés, hogy a légi közlekedés szempontjából nem jelentenének-e gondot az efféle szélturbinák, ha alkalmazásuk elterjedne.

Többek közt egy olasz cég, a Twind is dolgozik a koncepción. Mark Moore pedig százezer dollárnyi szövetségi támogatást kapott az előzetes tanulmányok elkészítésére.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül