Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Május 30. 12:32, kedd | Életmód

Ezek a növények segítenek, hogy jobban tudj aludni

Ezek a növények segítenek, hogy jobban tudj aludni

Te is a bárányokat számolod elalvás előtt?

Minden háztartásban akad olyan, akinek az éjszakai pihenés sajnos nem, vagy csak nagyon nehezen adatik meg. Itt egy egyszerű és viszonylag olcsó megoldás a problémára.

Az alvás minőségére hatással lehet a hálószoba elrendezése, a fal színe, viszont Tyler Davis szakértő szerint növényekre is szükség van ahhoz, hogy nyugodtabb legyen az éjszakád.

1. Sansevieria (anyósnyelv)

Amíg a legtöbb növény napközben bocsájtja ki az oxigént, a Sansevieria éjszaka is, amikor te alszol. Ez a típusú növény szinte bármilyen fekvésű hálószobában megél. Elég, ha kéthetente megöntözöd.

2. Levendula

Ez a szép színű lila virág segít ellazulni, megnyugodni. Az élő levendula erős, kellemes illata miatt az egyik legjobb növény a hálószobában. Friss illata biztosítja a nyugodt alvást.

3. Béke liliom

A béke liliom megtisztítja a levegőt az allergénektől, penésztől és a káros vegyi anyagoktól, ezáltal egészségesebb lesz a szobában a levegő. A növénynek nincs túl sok fényre szüksége, heti egyszer elég megöntözni.

4. Gardénia

Ennek a kecses, fehér virágnak a pompás illata nyugtató hatással van a közérzetre. A gardénia kicsit több gondoskodást igényel, mint a fent említett növények. Sok fényre van szüksége, azonban a levelei hamar eléghetnek, ha közvetlenül süti a nap.

5. Rózsaszín jázmin

A rózsaszín jázmin gyönyörű, illata pedig enyhíti a szorongást. Strapabíró, könnyen gondozható növény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.