Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 19. 15:17, kedd | PR
Forrás: (x)

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Köztudott, hogy az új autók ára jelentősen esik, amint kigurulnak a szalonból. Azonban az autó használati értéke több év alatt sem csökken jelentős mértékben, ha megfelelően karban van tartva.

Mi befolyásolja a használt autók értékét? Mi az első komolyabb határvonal? Vajon milyen márkájú autónak csökken a leggyorsabban az értéke? Mutatjuk!

Vajon mi befolyásolja a használt autók értékét?

A vadonatúj autó értéke meredeken zuhanni kezd, mikor kigurulnak vele a szalonból. Még mindig előfordul, hogy az autóvásárlók nem veszik ezt figyelembe, és csak olyan szempontokra figyelnek, mint a méret és a fogyasztás. Azonban az értékcsökkenést már a vásárláskor is érdemes figyelembe venni, hiszen előbb-utóbb a megvásárolt autó értékesítésre kerül. Szerencsére hazánkban már kereslet is van a használt autókra. Azzal fontos tisztában lenni, hogy az értékcsökkenés minden esetben a gépjármű listaárához képest kerül meghatározásra. Ez azt jelenti, hogy a szalonok által biztosított különféle kedvezmények nem számítanak bele – bár ez talán elég nyilvánvaló. Vajon mi befolyásolja a használt autók értékét? A kereskedések árképzése, valamint az autó fenntartási költése, kiemelten az üzemanyagköltség, valamint az alkatrészek ára. Például egy dízelüzemű autó kevesebbet ér a benzines változatoknál. Érdemes itt megjegyezni, hogy az alternatív meghajtású autók népszerűségre napról napra egyre nagyobb – ez a trend. Nyilvánvalóan az az autó fog kevesebbet veszíteni az értékéből, amelynek fenntartása olcsóbb. Továbbá befolyásolja az autó értékét a megbízhatósága, amely különféle értékelések alapján egyszerűen ellenőrizhető. Az értékelések némi keresést követően az interneten egyszerűen megtalálhatóak. Érdemes hároméves használt autók közül választani, mivel ezek már jóval alacsonyabb áron vásárolhatóak meg, és még mindig jónak számít a használati értékük. Mit jelent a jóval alacsonyabb ár? Sok esetben akár 50 százalékos értéket. Az autóvásárlás során érdemes biztosra menni, és olyan szolgáltatást igénybe venni, melynek segítségével ellenőrizhető a jármű története. Ilyen szolgáltatás a carVertical, amellyel elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések, az idegeskedés és a számos többletköltség.

Az első komolyabb határvonal a három év szokott lenni

Meg lehet jósolni, hogy bizonyos autók értéke hány százalékkal fog kevesebbet érni néhány év múlva, mivel erre vonatkozóan minden évben jelennek meg felmérések és kutatások. Az első komolyabb határvonal a három év szokott lenni. A Daily Mail összeállítása szerint három év alatt a leglassabb értékcsökkenés a Volkswagen Polo, a Toyota Land Cruiser, a Skoda Karoq, a Skoda Kodiaq, a Mazda CX-5, a Peugeot 5008, a VW T-Roc, a VW Tiguan Allspace és a Dacia Duster modellek esetében van. Vajon milyen márkájú autónak csökken a leggyorsabban az értéke? A leggyorsabb értékcsökkenés három év alatt a Fiat Punto, a DS DS3 Cabriolet, a Citroen C4, a DS DS5, a Seat Toledo, a DS DS4, a Peugeot 208, a Ford C-Max és a Suzuki Baleno esetében van. Érdemes ezt átgondolni vásárlás előtt.

Címkék: autó, carvertical

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt