Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2022. Január 22. 21:18, szombat | Helyi

Ezer darab napelemmel bővül a likócsi napelempark

Ezer darab napelemmel bővül a likócsi napelempark

Sikeresen pályázott Győr a likócsi napelempark bővítésére. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 1000 darab napelemparkkal és 4 inverterrel a napelempark, 144 millió forintos támogatásból.

A projekt célja egy 425 kVA/575 kWp teljesítményű fotovoltaikus kiserőmű építése, amely közvetlenül a közcélú elektromos hálózatba csatlakozva képes elektromos áram betáplálására. Az Önkormányzat az eddigi, illetve jövőbeni költségeinek csökkentésére, a jelenlegi villamos energiafelhasználás mérséklésére, villamos energia megtakarításra nyílik lehetőség a rendszer telepítésével.

A rendszer további előnye, hogy a legnagyobb hozamot az év középső időszakában, különösen a nyári hónapokban tudja elérni. Ekkor a megnövekedett elektromos áram felhasználás jelentős része a klímaberendezések működtetésével generálódik, amelyek többletterhet jelentenek az elektromos áramot előállító, hagyományos erőműveknek.

A beruházás várhatóan szeptember végén fejeződik be.

Címkék: győr, likócs, napelem

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 08:15, péntek | Helyi

Fontos a szem védelme nyáron

Megfelelő minőségű napszemüveggel megóvhatjuk szemünket a fokozott UV-sugárzás káros hatásaitól nyáron.

2022. Május 26. 17:24, csütörtök | Helyi

Gulyás: péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett áron

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2022. Május 26. 11:42, csütörtök | Helyi

Történelmet írhatnak a lányok

Győrben nagyot álmodtak a női focisták, az álom pedig folytatódik: a magyar kupa már bekerült a vitrinbe, most viszont egy még nagyobb falat, a bajnoki döntő következik.

2022. Május 26. 10:15, csütörtök | Helyi

Gyermekház Győrszemerén

Átadták a gyermekházat Győrszemerén, aminek programját a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete is biztosította.