Városlista
2023. január 26, csütörtök - Vanda

Hírek

2020. Február 18. 06:00, kedd | Külföld

Ezer dollárba kerül az állatkerti belépő

Ezer dollárba kerül az állatkerti belépő

A canberrai Jamala Wildlife Lodge a helyi állatkert közepén található és öt prémiumszobájából közvetlen kilátás nyílik öt faj területére.

Ezer dollár fejében olyan szobában is lehet pihenni, aminek közvetlen kapcsolata van az oroszlánok, gepárdok, tigrisek medvék és zsiráfok kifutójához – írja a CNBC.

A vendégek foglalásukkor megadhatnak ötből három fajt, aminek a közvetlen közelében szeretnének pihenni, ám a szállás elfoglalásáig az alkalmazottak nem árulják el, hogy melyik szobát kapják a látogatók. A Jamala Wildlife Lodge-ban 18 luxuslakosztály található.

Például a zsiráfok kifutójára néző öt faház egyikéért 1.070 dollárt (330 ezer forint) kell fizetni, cserébe a ház verandájáról lehet etetni az állatokat.

Az ausztráliai fővárosban található állatkert közepén egy afrikai szafari élmény megtervezése nem szerepelt az új tulajdonosok Richard és Maureen Tindale tervei között. Az 1998-ban megvásárolt 19 hektáros magánállatkertben elsősorban az állatok jólétére és szaporítására helyezték a hangsúlyt. Az évek alatt számos állatkerti tenyésztési programban vettek részt, és olyan természetvédelmi csoportokkal dolgoztak együttműködve, mint a Szabadságot a medvéknek, ami a maláj medvék védelmét tűzte ki célul.

A tulajdonosok 2014-ben döntöttek úgy hogy afrikai élmény részleget hoznak létre abban bízva, hogy az állatkert így pénzügyileg is fenntarthatóbb lesz. A házaspár kiköltözött családi házából és átalakították hét luxuslakosztállyá és elnevezték Ushaka Lodge-nak.

Az átalakításoknak köszönhetően az állatkertben található szálloda kihasználtsága 90 százalékos, rendkívül jó értékeléseket kap a vendégektől és sokan többször is visszatérnek.

A szálláshoz egy ötfogásos vacsora is jár, amit az afrikai kultúrát idéző környezetben lehet elfogyasztani. A vendégek általában két vagy három éjszakát maradnak a szállodában, de Amanda Mead, a szálloda menedzsere elárulta, hogy a rekorder vendég öt éjszakát töltött náluk.

Forrás: origo.hu

Képek: Illusztráció - Jamala Wildlife Lodge

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 06:49, csütörtök | Külföld

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.

2023. Január 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrajna elismerte Szoledar elvesztését

Az ukrán erők kivonultak a kelet-ukrajnai Szoledarból - jelentette be szerdán Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője az ukrán rádió szerint.

2023. Január 25. 17:29, szerda | Külföld

Késes támadás történt Németországban, halálos áldozatok is vannak

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton - jelentették német hírportálok.