Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. November 19. 13:12, kedd | Sport
Forrás: MTI

Ezer indulót várnak a 105. mezeifutó országos bajnokságra

Ezer indulót várnak a 105. mezeifutó országos bajnokságra

A rendezők mintegy ezer indulót várnak szombaton a pestszentlőrinci Bókay-kertben sorra kerülő, 105. mezeifutó országos bajnokságra.

"A Bókay-kert igazi sportpark, amely kiváló adottságokkal rendelkezik. Ezt az ob-t futófesztiválnak szánjuk, melyen az amatőrök is kipróbálhatják magukat" - mondta az esemény keddi sajtótájékoztatóján Stépán Zsolt főszervező.
Az első futam rajtja 10 órakor lesz, a felnőtt nők 13.40-kor, a férfiak pedig 14.20-kor vágnak neki a 6, illetve 9 kilométeres távnak. A rendezők összesen 500 karóval 4000 méternyi szalagot feszítenek ki, ennek köszönhetően teljesen lezárt pályán futhatnak majd a versenyzők.
Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára arról beszélt, hogy nincs olyan ország, ahol létezne jó atlétika mezeifutás nélkül. A szakággal kapcsolatban megjegyezte, hogy a mostani ob lesz az utolsó válogató a decemberi belgrádi Európa-bajnokságra.
A helyszínt ingyen biztosítja az önkormányzat a szervezőknek. Eszes János, a XVIII. kerület sportreferense kiemelte, ha megfelelnek a várakozásoknak, a jövőben is szívesen otthont adnának az ob-nak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen