Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 16. 11:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ezrek nem használtak biztonsági övet az utakon a napokban

Ezrek nem használtak biztonsági övet az utakon a napokban

Majdnem 3500 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a keddtől csütörtökig tartó országos akciója során - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

Azt írták, hogy a passzív biztonsági eszközök - a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak - használatát ellenőrizték kiemelten.

A rendőrök 3452 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt - 3033 esetben - a járművezető volt az, aki nem kapcsolta be az övét. A gyermekbiztonsági rendszert 25-en nem használták, míg 13-an bukósisak nélkül közlekedtek.

A hatóságok 26-szor intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések - vagyon elleni, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények - gyanúja miatt, ebből 9-szer körözött személyt fogtak el - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk