Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Január 06. 09:15, péntek | Helyi

Ezrével menekültek el a vadludak a tatai Öreg-tóról szilveszterkor

Ezrével menekültek el a vadludak a tatai Öreg-tóról szilveszterkor

Bár Tatán 2018 óta tilos a pirotechnikai eszközök használata az év mindennapján, idén mégis annyian szegték meg ezt a szabályt – hogy több ezer vadlúd menekült el az Öreg – tóról. – közölte a Magyar Madártani Egyesület helyi cs

Mint írják, már a karácsonyi szentestén megkezdődtek a durranások. Ekkor az akkori 35 000 vadlúd sereg napról-napra elkezdett fogyatkozni. Szilveszter napjára alig 5000 lúd maradt a tavon, amiből az újévre mindössze 1200 madár tartott ki.

A tatai Öreg-tó Európa egyik legkülönlegesebb vízimadár telelőhelye, hiszen a kontinensen sehol másutt nem látni egy város közepén tízezer számra gyülekezni vadludakat, récéket, sirályokat és más vízimadarakat. A tó a távoli északról a Kárpát-medencébe érkező vadludaknak az egyik legrangosabb pihenőhelye, amelynek védelmét helyi, országos és nemzetközi jogszabályok egyaránt biztosítják.

Címkék: Őreg-tó, tata, vadludak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 09:11, péntek | Helyi

Az Év Fája lehet a csikvándi kocsányos tölgy

Kilenc, Magyarországon élő fa között esélyes az az idei Év Fája címre a csikvándi kocsányos tölgy, amely az óvoda udvarán áll. Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett versenyen szeptember 30-ig lehet szavazni.

2024. Július 19. 08:12, péntek | Helyi

Ingyenjogsi: még nagyon sok a kérdés

Térítésmentesen biztosítja az állam szeptembertől a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás jogosítvány megszerzését.

2024. Július 19. 07:10, péntek | Helyi

Megkezdődött az orvostanhallgatók nyári gyakorlata

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház minden évben jelentős számban fogad orvostanhallgatókat nyári szakmai gyakorlatra.

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.