Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 16. 07:07, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Ezsébet-tábor: még egy hónapig lehet pályázni

Ezsébet-tábor: még egy hónapig lehet pályázni

Még egy hónapig pályázhatnak az Erzsébet-tábor nyári programjaira az általános iskolák, valamint a családsegítő és gyermekvédelmi ellátást biztosító különböző intézmények, köztük a nevelőszülői hálózatok.

A gyermektáborokat a Balaton partján és a Velencei-tónál rendezik meg, többnyire állami üdülőkben, június 18-a és augusztus 25-e között. Pályázni tízfős csoportokkal lehet, ám ezek számát intézményenként nem korlátozták. A jelentkezőknek a család anyagi helyzetétől függően ezer, ötezer vagy tízezer forintos önrészt kell vállalniuk, ezt azonban támogatók átvállalhatják.

Az egymilliárd forintos keretű nyári táborozási pályázat kiírását a szociális államtitkár jelentette be két hete. Soltész Miklós akkor arról adott tájékoztatást, hogy a tárca öt kategóriában ír ki nyaralási pályázatot, a már megjelent első három után várhatóan április második felében ismertetik a további kettőt. Ezek közül az egyik a „határon túlra” szól, így arra a Kárpát-medence országaiban élő magyar gyermekek csoportjaival lehet majd pályázni. Az ötödik pályázat keretében pedig tematikus nyári táborozásra lehet majd jelentkezni, ám ennek részletei még nem ismertek.

A táborokat – a korábbiakban meghirdetett szociális üdültetéshez hasonlóan – az étkeztetési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozzák. A már meghirdetett pályázatok részleteiről a www.erzsebetprogram.hu honlapon lehet tájékozódni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére