Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 05. 08:59, hétfő | Életmód

Ezt az ébresztőórát a kávéimádóknak találták ki

Ezt az ébresztőórát a kávéimádóknak találták ki

Neked sem indulhat úgy a reggel, hogy ne ittál volna meg egy csésze gőzölgő kávét? Akkor ezt a kettő az egyben szerkentyűt neked találták ki!

Joshua Renouf angol származású ipari formatervezőnek az az ötlet jutott eszébe, hogy ötvözni kellene az ébresztőórát és a kávéfőzőgépet. A Barisieur névre keresztelt masina egy olyan vekker, ami tulajdonképpen a kávégépek duruzsolásával és a fekete nedű illatával ébreszt fel minket minden reggel teljesen automatikusan.


Azért pedig, hogy erre ébredhessünk, csupán annyit kell tennünk, hogy összekészítjük előző este a tejet, a cukrot és a kávét, erre pedig egy kiválasztott esti időpontban figyelmeztet minket a gép, így sosem felejtjük majd el.

Ez pedig igencsak csekély tennivaló azért, hogy így induljon a nap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.