Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Január 07. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ezt egye, ha sokáig akar élni!

Ezt egye, ha sokáig akar élni!

A polifenolokban gazdag étrend - számos növényben megtalálható antioxidáns - mintegy 30 százalékkal csökkenti a halálozást összehasonlítva azokkal, akik alig fogyasztanak ilyen tartalmú ételeket - számol be a Fox News.

A szakemberek körében már régóta ismert, hogy a polifenolok csökkentik bizonyos rákos megbetegedések, valamint a diabétesz kialakulásának kockázatát. Hozzájárulnak ugyanis az immunrendszer megfelelő működéséhez és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik vannak. Éppen ezért a tanulmány szerzője, Cristina Andres-Lacueva szerint nem meglepő, hogy a polifenolokban gazdag ételek csökkentik a halálozás kockázatát.

Ami eddig nem volt világos az az, hogy vajon mennyit kell pontosan fogyasztani az ilyen tartalmú ételekből. A tanulmány szerint a mágikus mennyiség napi 650 gramm.

Szerencsére meglehetősen sok étel van, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez: ilyen többek között a banán, a kivi, a brokkoli, a gyömbér, az áfonya és a diófélék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.