Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2022. Október 10. 12:15, hétfő | Helyi

Ezzel a trükkel elúszhat az összes pénzünk a bankkártyánkról

Ezzel a trükkel elúszhat az összes pénzünk a bankkártyánkról

Egyre többen lesznek kiberbűnözés áldozatai.

Ezért ezzel kapcsolatban októberben az Európai Unióban tizedik éve, Magyarországon pedig hatodik éve kiberhónapot tartanak. A program célja, hogy a kiberbiztonsági tudatosságot növeljék, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetéseket minél széles körben megismertessék minél több emberrel.

Az adathalászok és a csalók egyre többször jelentkeznek magánembereknél. Céljuk, hogy információkat, vagy akár komolyabb összegeket is kicsaljanak áldozataikból. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivője elárulta, hogy egyes kutatások szerint 2020-hoz képest a tavalyi évben megháromszorozódtak az ilyen támadások. A legfrissebb nemzetközi jelentés szerint pedig az idei negyedévben minden idők legtöbb esetét észlelték, ami az 1 milliót is meghaladta.

Az Oxygen Media telefonon készített interjút a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivójével. A témával holnap bővebben is foglalkozunk.

A videó valódi esetet rögzít, mely bejárta már az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.