Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 01. 08:30, csütörtök | Belföld

Fábián Juli portréra lehet licitálni

Fábián Juli portréra lehet licitálni

Elárvereznek egy Fábián Juli énekesnőről készült portrét, arra lehet licitálni egy jótékonysági aukción, amelyet a hosszú betegség után elhunyt énekesnő emlékére szerveznek. Az árverés teljes bevételét a nehéz helyzetű zenésze

A Jazzy Rádió augusztus 1-jétől október 4-ig tartó jótékonysági aukciója során bárki licitálhat Hullan Bea festőművész Fábián Juliról festett portréjára ide kattintva.

Az aukción befolyó teljes összeget a Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Hullán Bea festőművész elmondta, hogy modern nők portréit festi meg, amibe jól illeszkedik a most árverésre kerülő festmény is.

„Fábián Julihoz én sok szállal kötődöm, szerettem a zenei világát, de a személyisége is nagyon közel állt az enyémhez” – hangsúlyozta, hozzátéve: kivételes munka volt a portré elkészítése.
Sánta Dániel zenész, fesztiválszervező elmondta: a Fábián Juliról készült festmény hivatalos bemutatása augusztus 1-jénlesz a 8. Paloznaki Jazzpkinik nagyszínpadán. A fesztiválszervező felidézte: Fábián Juli az első teltházas koncertet adta a fesztiválon.

2017-ben felkérték az énekesnőt a Jazzpiknik első himnuszának megkomponálásra, a rendezvényen betegsége miatt azonban már nem tudott részt venni.

„Az a színpad, ahol először lépett fel, Fábián Juli nevét viseli” – emelte ki, hozzátéve, hogy a róla készült portrét a fesztivál nagyszínpadán mutatják be.
Fábián Juli énekesnő hosszan tartó betegség után 37 éves korában hunyt el 2017-ben. Az énekesnő a szakma és a közönség által is az egyik legtöbbre tartott magyar díva volt, aki a jazz és a pop műfajában több sikeres produkció részese volt.

Forrás: papageno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.