Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Augusztus 01. 08:30, csütörtök | Belföld

Fábián Juli portréra lehet licitálni

Fábián Juli portréra lehet licitálni

Elárvereznek egy Fábián Juli énekesnőről készült portrét, arra lehet licitálni egy jótékonysági aukción, amelyet a hosszú betegség után elhunyt énekesnő emlékére szerveznek. Az árverés teljes bevételét a nehéz helyzetű zenésze

A Jazzy Rádió augusztus 1-jétől október 4-ig tartó jótékonysági aukciója során bárki licitálhat Hullan Bea festőművész Fábián Juliról festett portréjára ide kattintva.

Az aukción befolyó teljes összeget a Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Hullán Bea festőművész elmondta, hogy modern nők portréit festi meg, amibe jól illeszkedik a most árverésre kerülő festmény is.

„Fábián Julihoz én sok szállal kötődöm, szerettem a zenei világát, de a személyisége is nagyon közel állt az enyémhez” – hangsúlyozta, hozzátéve: kivételes munka volt a portré elkészítése.
Sánta Dániel zenész, fesztiválszervező elmondta: a Fábián Juliról készült festmény hivatalos bemutatása augusztus 1-jénlesz a 8. Paloznaki Jazzpkinik nagyszínpadán. A fesztiválszervező felidézte: Fábián Juli az első teltházas koncertet adta a fesztiválon.

2017-ben felkérték az énekesnőt a Jazzpiknik első himnuszának megkomponálásra, a rendezvényen betegsége miatt azonban már nem tudott részt venni.

„Az a színpad, ahol először lépett fel, Fábián Juli nevét viseli” – emelte ki, hozzátéve, hogy a róla készült portrét a fesztivál nagyszínpadán mutatják be.
Fábián Juli énekesnő hosszan tartó betegség után 37 éves korában hunyt el 2017-ben. Az énekesnő a szakma és a közönség által is az egyik legtöbbre tartott magyar díva volt, aki a jazz és a pop műfajában több sikeres produkció részese volt.

Forrás: papageno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során