Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Április 19. 17:05, kedd | Életmód

Facebook - az eddigi legnagyobb újítás jön!

Facebook - az eddigi legnagyobb újítás jön!

Szó szerint darabokra szedheti üzenőfalunkat a Facebook egy újítással, amit néhány felhasználónál már tesztelnek.

Már tesztelik azt az üzenőfal-módosítást, ami az eddigi talán legnagyobb funkcionális változás lehet a Facebook telefonos nyitóoldalán. A Mashable szúrta ki azt a Twitterre kikerült képernyőképet, ami már az üzenőfal új elrendezését mutatja, a Facebook pedig megerősítette, hogy nem kamu képről van szó.

Az újítással a Facebook azt a jelenséget próbálja meglovagolni, hogy – ismerőseik történéseinek követése mellett – egyre többen csak a közösségi oldalról indulva fogyasztanak híreket. Zuckerbergék a rengeteg hír könnyebb átláthatósága érdekében témákra szednék az üzenőfalat: a háttérben dolgozó algoritmus a hírszájtokon megszokott témákra (belföld, külföld, tech, sport, zenei, gasztro témájú bejegyzések, aranyos állatos fotók stb.) válogatná szét üzenőfalunk tartalmát.

A tematikus válogatást ráadásul személyre szabhatóvá tenné a Facebook: az új rendszerben mindenki maga adhatja meg, hogy milyen kategóriákat lásson.

A fenti képet közzétevő felhasználó azt írja, összességében jóval több tartalmat lát így a különböző szekciókban, mint amennyi az eddigi, „összevont” üzenőfalán van. - írja a mai hvg.hu Tech rovata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.